21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bu proje istihdama kalite getirecek

Türkiye’de bulunan Robinson Club’leri, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ve işbirliği çerçevesinde, "Meslek Eğitim ve Çıraklık Eğitimi Kanunu" dahilinde başlattığı eğitim projesini sürdürüyor.

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Çamyuva Beldesi’nde bulunan Robinson Club’de devam eden eğitim projesiyle ilgili bilgi veren Robinson Eğitim Projesi Proje Müdürü Gülsün Arsoy, amaçlarının Robinson Club tesislerine ve Türk turizmine nitelikli meslek elemanları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında verilen eğitimin 24 ay süreceğini belirten Arsoy, "Bu süre içerisinde katılımcılar 36 hafta teorik, 60 hafta ise pratik eğitim görecekler. Teorik eğitim şu anda Robinson Club Çamyuva Tesisi’nde devam ediyor. Pratik eğitim ise Robinson Club Çamyuva, Robinson Club Nobilis, Robinson Club Pamfilya ve Robinson Club Select Maris tesislerinde yürütülecek. Projede verilen teorik derslerin bir bölümü haftada bir gün Antalya Meslek Eğitim Merkezi’nde yürütülüyor" dedi.

Öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nca hastalık ve iş kazasına karşı sigortalandığını, ayrıca bitirme sınavında başarılı olan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Kalfalık Belgesi almaya hak kazanacağını ifade eden Arsoy, "Başarılı katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı’nın kalfalık belgesinin dışında Robinson tarafından da bir sertifika alacaklar. Netice itibariyle katılımcılar bitirme sınavında başarılı olmaları halinde Robinson Clubleri’nde iş garantisi de sağlamış olacaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 15:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?