16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Bucak'tan gövde gösterisi

BUCAK'TAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Antalya Semt Pazarcılar Odası başkan adayı Ali Bucak, 100 kişinin üstünde bir ekiple, Şirinyalı, Dedeman, Habibler ve Zafer pazarlarında pazarcı esnafını ziyaret etti. Bucak pazarcı esnafına farkının şeffaf, hesap verilebilir, hukuka uygun, bir yönetim ve esnafa hizmet anlayışı olduğunu söyledi.

Semt Pazarcılar Odası Başkan Adayı Ali Bucak, 12 Ocak'ta yapılacak olan oda seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarına devam ediyor. Sabah 100 kişinin üstünde bir ekiple, Şirinyalı ve Dedeman pazarlarını ziyaret eden Bucak, tüm pazarcı esnafı ile tokalaşarak sohbetti. Pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Ali Bucak, yönetime gelmesi halinde tüm sorunlara zamanla çözüm üreteceklerini söyledi.

Dün akşam özel bir televizyon'da seçim özel programına canlı yayın konuğu olarak katılan Bucak, pazarcı esnafından oradaki doğal, sıcak tavırları nedeniyle de takdir ve destek topladı. Bucak, pazarcı esnafına farkının, şeffaf, hesap verilebilir, hukuka uygun bir yönetim ve esnafa hizmet anlayışında olduğunu belirterek, "Mevcut Başkan İsmail Öz şu ana kadar yaptırdığı pazar yerleriyle esnafın parasını heba etti. Çünkü pazaryerleri ruhsatsız yapılmıştır. İsmail Öz, bu durumun sorumluluğunu belediyelere mal etmeye çalışmıştır. Bunun sorumlusu belediye değil, hak hukuk gözetmeyen İsmail Öz'dür. Mevcut başkan ve yönetimi bugüne kadar inşaat, imar, ruhsat, mülkiyet gibi sorunları çözmeden pazaryerleri yapmıştır. Bu sebeplerden dolayı pazarlar yıkılmışsa, bunun sorumlusu işini eksik yapan İsmail Öz'dür" dedi.

Bugünde mülkiyet sorunu, inşaat projesi ve inşaat ruhsatı olmayan Meltem-Soğuksu Pazar yerine pazar yeri betonu döktüğünü ileri süren Bucak, "Seçim yatırımı olarak bugün oraya beton döküyor. Şimdi bu suç unsuru değil midir? Eğer projesi var ise o pazarın iki katlı yapılması gerekmez mi?. İki katlı pazar ise, binanın önce temeli yapılmaz mı? Seçim öncesi esnafın gözünü boyamak uğruna, insanların parasını sokağa atıp, hukuk karşısında zor durumda kalıp, suç işlemiş olmayacak mı?. Meltem Soğuksu Pazarı yıkıldıktan sonra yıllardır orada tezgah açan esnaftan 150 civarındaki pazarcının hakları gasp edilmiştir. Yıkılan Pazar yerinde kurulan pazarda öncelik, eskiden buyana orada pazarcılık yapan esnafın olması gerekirken, buna dikkat edilmemiştir. 300 civarında pazarcı tezgah açabilmiş, söz konusu 300 esnafın içinde, hak sahibi olmayanlarda mevcuttur" dedi.

PAZARCILAR ODASI VE HUKUK

Semt Pazarcılar Odası Başkan Adayı Ali Bucak, esnaf odalarını yöneten kişilerin, önce esnafa sonra halka örnek olması gerektiğini belirterek, İsmail Öz isminin, mahkemeler, davalar, olaylarla özdeşleşmiş durumda olduğunu söyledi. Bucak, "Bir oda başkanının her konuda davalık olması, adının Ağır Ceza Davalarından yargılanması ile gündeme geliyor olması iyi bir şey değildir. Aylardır, sorgulanmaktan, yargılanmaktan kaçan bir başkan var. Düşünebiliyor musunuz? Bir başkan; belediye ile mahkemelik, özel mülkiyetle mahkemelik, hazineyle mahkemelik iş yaptığı kişilerle mahkemelik" şeklinde konuştu.

HAZİRUN LİSTESİNDEN DÜŞÜRÜLEN ÜYELER

Pazarcılar Odası'nın her oda gibi hukuka uygun yönetilmelidir diyen Bucak, "Biz, pazarcı olmayan, mevcut yönetimin oy deposu olarak gördüğü, pazarcılıkla hiçbir ilgisi olmayan 230 kişinin kayıtlarının, hakim kararıyla düşmesini sağladık. Bunun neresi mağduriyettir? İsmail Öz'ün oy deposu olarak gördüğü fakat hakim kararıyla da üyelik hakkı bulunmadığı tespit edilen 230 kişi, oy kullanmış olsaydı; gerçek üyelerin iradesi sandığa yansımayacaktı. Böyle bir hukuksuzluğa da, biz üyelerimiz adına göz yumamazdık" dedi. Bucak, tüm belediyeler, hazine, özel mülkiyetle uyum içerisinde, gerekli tüm yasal süreçleri gözeterek çalışacaklarını da sözlerine ekleyerek, mahkemelik değil, barışık bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını ifade etti. Bucak ve ekibi daha sonra Habibler, Zafer pazarlarında pazarcı esnafını ziyaret etti.

BUCAK'TAN GÖVDE GÖSTERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:06:01
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 18:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?