16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Budak’tan öğrencilere “liderlik” dersi

ATSO BAŞKANI BUDAK’TAN ÖĞRENCİLERE “LİDERLİK” DERSİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak,

kendisini ziyaret eden Lara Yeni Avrupa Koleji 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine liderlik dersi verdi.

“Antalya’nın Lideri”ni seçmek için sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile röportajlar yapan Lara Yeni Avrupa Koleji 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Nuray Bilgin’in eşliğinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti. Öğrenciler Budak’a ATSO’nun faaliyetlerinin yanı sıra, “liderlik nedir? İyi bir liderin özellikleri nelerdir? Sizin için bir lider modeli var mı? Kim ve neden o? Biz gençlere iyi bir lider olabilmek için neler önerirsiniz?” şeklinde sorular yöneltti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın en büyük liderlerinden biri olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Budak, “Ulu önder Atatürk, yalnız Türk gençlerinin değil, tüm dünya gençlerinin örnek aldığı bir liderdir. Lider arkasında kitleleri götüren kişidir. Lider sözüne güvenilen kişidir. Lider ben değil, biz demeyi bilen kişidir” dedi.

Başarı için takım çalışmasının önemine de dikkat çeken Budak, öğrencilere toplumsal çalışmaların içinde daha fazla yer almaları tavsiyesinde bulundu.

Rehberlik ve Psikolojik Danışman Nuray Bilgin, öğrencilerin ocak ayı süresince Antalya’daki 14 sivil toplum kuruluşu yöneticisi ile görüşeceğini, okulda tüm öğrencilerin yapacağı değerlendirme sonunda şubat ayı içinde “Antalya’nın Lideri”nin kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:54:00
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?