1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büfe yıkımında intihar şov!

Alanya ilçesine bağlı Tosmur beldesinde, belediyenin yıkım kararı aldığı büfe çalışanlarından biri büfenin çatısına çıkarak şişe ile intihar edeceği tehdidinde bulundu.

Emrullah B. (19)'nin bu tehdidinin ardından Tosmur Belediye Başkanı görevlilere telefonla verdiği talimat sonrasında yıkım yapılmazken büfe mühürlendi.

Tosmur Belediye Meclisi, geçen haftaki toplantısında, sahilde bulunan 7 ve 8 nolu büfelere, sözleşmelerinin 31 Aralık 2008 itibariyle sona ermesi ve belediye sınırlarında bulunan iş yerlerinin sundurmalarının kısaltılması kararı aldı.

Belediye ekipleri, kararı uygulamak için iş makineleriyle büfelerin bulunduğu yere gitti. Ancak 8 nolu büfenin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Büfe çalışanı olduğunu söyleyen Emrullah B., eline aldığı bir şişeyi parçalayarak büfenin üzerine çıktı. Emrullah B., yıkımın durdurulmaması halinde şişe ile kendini keseceği tehdidinde bulundu.

Uzun tartışmaların yaşandığı ve çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı yıkım girişiminin durdurulması için büfe işletmecilerinden AKP eski Tosmur belde Başkanı ve son yerel seçimde MHP Tosmur Belediye Meclis üyesi seçilen Metin Güldalı devreye girdi. Gerginliğin sona ermemesi üzerine büfe içinde bulunan malzemeler taşınarak büfe mühürlendi.

Yasa gereği kişilere değil otellere kiralandığını belirten Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir de, "8 Nolu büfeyi Metin Güldalı'nın ortağı olduğu otele kiraya verdik. Bir yıllık süre doldu. Güldalı'nın otelinin işletmesi de başka birilerine verildi. Bu nedenle Güldalı'nın büfeyle ilgisi kalmadı. Güldalı ve ortakları, sözleşmeye aykırı olarak büfeyi başkalarına kiraladı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:47:13
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 16:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?