1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büfeciyi polis mi dövdü?

Antalya'da Örnekköy semtinde bulunan bir büfede çalışan kişi 24 yaşındaki Hanifi Şenses'in, polisler tarafından biber gazı sıkılıp yere yatırıldıktan sonra dövüldüğü iddia edildi. Büfe önündeki dayak ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, kentin en işlek semtlerinden olan Örnekköy'de bulunan Örnekköy Büfe'de geçen 28 Mayıs günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Büfe sahipleri ile kiracı arasında para anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Kavgayı ayıramayan çevre esnafı polis haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri tarafları ayırmakta güçlük çekince ilk önce havaya iki el ateş etti. O gün izinli olan ve taraflar ayrıldıktan kısa süre sonra olay yerine gelen büfe çalışanı Hanifi Şenses, büfeye girmesine izin vermeyen bir polis memuru ile tartıştı.

Çıkan arbede sırasında biber gazı sıkılarak gözaltına alınan Hanifi Şenses'in polis memurlarına muvakemette bulunup burnunu kırdığı iddia edildi. Şenses'in çevresini saran polislerin yere yatırdıkları genci dövmeleri, büfenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Elleri arkadan kelepçelenerek polis merkezine götürülen Hanifi Şenses, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Antalya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan ilk duruşmada Hanifi Şenses'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 15 Temmuz'a erteledi.

Büfe önünde polisler tarafından oğlunun davak yediğini iddida eden anne Melek Şenses, çıkan arbedede oğlunun polisler tarafından feci şekilde dövüldüğünü, buna rağmen suçlu gösterilerek cezaevinde tutulduğunu söyledi. Oğlunun olay gecesi götürüldüğü polis merkezinde de darp edildiğini iddia eden anne Melek Şenses, Adalet Bakanlığından nezarette gözaltında tutulduğu günkü görüntülerinden verilmesini istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 19:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?