21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bunalan denize koştu

Turizmin başkenti Antalya'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar denizin keyfini çıkardı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Antalya'da hava sıcaklığı 24, deniz suyu sıcaklığı 25 derece olarak ölçüldü. Nem oranının ise yüzde 70 civarında olduğu belirtilen kentte, insanlar serinlemek için sahile akın etti.

Bazı vatandaşlar denizde yüzmeyi tercih ederken, bazıları ise güneşlendi. Çocuklar ise aileleriyle denizde oyun oynadılar.

Tatil için Aksaray'dan Antalya'ya gelen Burhanettin Yörük, Aksaray'da havanın soğuk olduğunu, Antalya'da ise güneşin ve denizin tadını çıkardıklarını söyledi. Yörük, Antalya'da havanın rüzgarlı olmasına rağmen sıcak olduğunu dile getirdi.

Serinlemek için denizi tercih eden Raşit Gök ise ülkenin her yerinde Yağmurlu havadan bahsedildiğini, Antalya'da ise sıcaktan bunaldıklarını kaydetti.

Kemer'de ise hava sıcaklığı 26 derece olarak ölçüldü. Kemer'e tatile gelen Rus uyrukluk Alona Dayesinova da ilk defa ilçeye geldiğini ve memnun kaldığını söyledi. Kemer'de havanın sıcak olduğunu dile getiren Dayesinova, "Tatilimi güneşlenerek, denize girerek doyasıya geçiriyorum. Kemer'i çok sevdim, herkesin de gelmesini tavsiye ederim" diye konuştu.

Hava sıcaklığı 35 dereceye çıkacak

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi'nin verilerine göre, Alanya, Manavgat ve Demre'de hava sıcaklıkları 27, Kaş, Kumluca ve Finike'de ise 26 derece olarak ölçüldü. Antalya'da hava sıcaklığının Pazartesi gününden itibaren artacağı ve 35 dereceye ulaşacağı bildirildi

...
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2013 Cumartesi 18:33:25
Güncelleme :20 Haziran 2013 Perşembe 09:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?