21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bunaltan sıcaklar başladı

Turizm kenti Antalya'da bunaltıcı sıcaklar başladı. Öğle saatlerinde 38 dereceye ulaşan sıcak hava nedeniyle kentte tatil yapan tatilci ve turistler, sahil, havuz ve su parklarına akın etti.

Antalya'da bunaltan sıcaklara nem oranı da eklendi. Yüzde 40'ları bulan nem, hissedilir sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkardı. Uzmanlar kalp, şeker ve tansiyon hastalarını dikkat etmeleri yönünde uyardı. Bol su tüketilmesini öneren uzmanlar, öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça açık alanlarda dolaşılmaması, mecburiyet durumunda da şapka takılması konusunda uyarıda bulundu.

Bunaltan sıcak hava Antalya kent merkezinde hayatı durdururken su parkları, sahiller ve havuzlar tıklım tıklım doldu. Turistler çocuklarıyla birlikte güneşin ve havuzun keyfini çıkardı. Kimileri saatlerce şezlonga uzanıp güneş banyosu yaparken, bunalanlar ise kendilerini serin sulara attı. Su parklarındaki yapay şelaleye giren turistler, buz gibi suda serinlik aradı.

Hava sıcaklığının yarından itibaren 2- 3 derece düşmesinin beklendiğini belirten meteoroloji yetkilileri, sıcaklığın hafta sonundan itibaren tekrar yükselişe geçeceğini duyurdu.

...
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2013 Perşembe 14:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?