1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bunlar vurgun ilaçları mı?

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, yol kenarına atılmış, kullanılmamış, kupürleri kesilmiş ve son kullanma tarihleri geçmemiş onlarca ilaç bulundu.

Antalya Eczacılar Odası Korkuteli İlçe Temsilcisi Tayyar Yörük, ilçenin 4 şehrin yol ayrımında bulunan kilit bir noktada olduğunu belirterek "Bu ilaçlar kasıtlı olarak o yolda seyreden bir araç tarafından o bölgeye atılmış olabilir" dedi.

Korkuteli ilçe jandarma ekipleri, Elmalı kara yolunun Karamanbeli mevkiindeki yol kenarında çöplük görünümündeki bir bölgeye atılmış halde kupürleri kesilmiş fakat hiç kullanılmamış onlarca ilaç buldu. Yol kenarına atılan ilaçların kullanılmamış ve son kullanma tarihlerinin henüz geçmemiş olmasının yanı sıra kupürlerinin kesilmiş olması dikkatleri çekti. Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda çoğu antibiyotik olan ilaçların değerinin 50 ila 150 lira arasında değiştiği öğrenildi. Bu ilaçların kimler tarafından ve ne amaçla yol kenarına atıldığının yapılan soruşturma sonrasında meydana çıkması bekleniyor.

Antalya Eczacılar Odası Korkuteli İlçe Temsilcisi Tayyar Yörük, Antalya Eczacılar Odası tarafından bu konuyla ilgili telefonla arandığını ifade ederek, "Bu kadar çok sayıda ilacın ne amaçla kimler tarafından yol kenarına atıldığını bilemiyoruz. Ancak, Antalya Eczacılar Odası tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İlaçların ilçemizin yakınlarında bulunması nedeniyle öncelikle Korkuteli'de bulunan eczaneler mercek altına alınacak. Bu konuyla ilgili bir eczane kusurlu bulunursa hakkında cezai müeyyide uygulanacak" dedi.

İlaçların yol kenarına atılmış olması nedeniyle bu işin sorumlularının ilçe dışından da olabileceği ihtimalini de değerlendirdiklerini anlatan Yörük, şöyle konuştu: "Bu ilaçlar kasıtlı olarak o yolda seyreden bir araç tarafından da o bölgeye atılmış olabilir. Şu an bu konuda kesin bir şey bilemiyoruz. Ancak Sağlık Grup Başkanlığı ile iş birliği içerisinde denetimleri gerçekleştirerek ilçemizdeki eczanelerin bu olayla herhangi bir ilgisi olup olmadığı ortaya çıkacaktır."
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 10:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?