1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bunun adı vandalizm!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Altın Portakal heykellerinden birinin yakılmasını vandalizm olarak değerlendi. Olayı gerçekleştirenleri kınayan Akaydın, eğitimsizliğe vurgu yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında kent merkezinde çeşitli noktalara konulan heykellerden birinin yakılması ile ilgili açıklama yaptı.

BÖYLE BİR TEPKİYİ BEKLİYORDUM
Antalyaspor kavşağına konulan heykellerden birinin sabaha karşı yakılmasını üzüntüyle karşıladığını belirten Akaydın, şunları söyledi: "Haberi sabah aldım. Çok üzüldüm. Ancak, bu tür olaylara hazırlıklıydım. Yeniden dönüş yaptığımız Altın Portakal Film Festivali'nde kullanmaya karar verdiğimiz eski özgün heykelimizin tepki yarattığını duydum. Bu tepkiler beni son derece üzmüştür. Dişi bedeninin sanatsal olarak işlenmesinin herhangi bir tepkiye neden olması, bir saldırıya neden olması bir tıp doktoru olarak söylüyorum çok garip bir mantalitedir. Buna cinsel sapkınlık da diyebilirsiniz, psikiyatrik oluşumla bir cinsel yetersizliğin saldırısı da diyebilirsiniz."

Olayın kabul edilebilir bir tarafı olmadığını anlatan Akaydın, şöyle konuştu: "21. yüzyılın başında, plajlarını çağdaş ve modern anlamda turistlere açmış Antalya'da, kadın bedenini sanatsal olarak yorumlayan, simgeleyen, 40 yıldır Antalya'da kullanılan heykele karşı böyle bir saldırının yapılması tek kelimeyle vandalizmdir. Başka izahı yok."

Başkan Akaydın, kısa zamanda saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin yakalanarak yargılanacağını umduğunu belirtti. Akaydın, bu tür olayların kökeninde eğitimsizliğin yattığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük eksiği eğitimsizliktir. En çok önem vermemiz gereken konu budur" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 20:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?