22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Burnunu düzeltemeyen doktora dava

Antalya'da hemşire 32 yaşındaki Hanım Doğan, burnundaki solunum sıkıntısı nedeniyle, kendisini 6 ay içinde 3 kez ameliyat eden doktorun izinsiz olarak göğüs altlarından kıkırdak aldığını öne sürerek Adli Tıp Kurumu'na başvurdu. Kurumdan doktorun hatalı ameliyat yaptığına ilişkin belge alan hemşire, tazminat davası açtı.

Hemşire Hanım Doğan, 1996 yılında solunum sıkıntısı şikayetiyle gittiği Bursa'daki bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyat sırasında ‘burun çatısı' denilen kemikli bölüm alınınca hiç nefes alamaz hale gelen Doğan, tavsiye üzerine Malatya'ya giderek, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli Plastik ve Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Ali Gürlek'e muayene oldu.

Dr. Gürlek, Hanım Doğan'ı 6 ay içerisinde 3 kez ameliyat etti. Bu ameliyatların ikincisinde buruna konulması için kıkırdak gerekince, Dr. Gürlek, hemşirenin sol göğüs altından aldığı kıkırdağı buruna yerleştirdi. Ancak kıkırdak burun için yetersiz gelince Dr. Gürlek bu kez sağ göğüs altını açıp buradan da kıkırdak aldı. Dr. Gürlek, fazla gelen kıkırdak dokusunu ise Hanım Doğan'ın kulak arkasına depoladı. Nefes alıp verme sorununun devam etmesinin yanında, burun yapısı da iyice bozulan Hanım Doğan, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Açılan ceza davasında, doktor hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'na giderek rapor isteyen genç hemşire sevk edildiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden ameliyatının hatalı yapıldığına ilişkin rapor aldı. Hemşire Hanım Doğan, daha sonra Dr. Gürlek aleyhine Malatya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 30 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Tazminat davasının duruşması, önümüzdeki günlerde Malatya'da görülecek.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 14:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?