1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükelçi Vahr'den ATSO'ya ziyaret

Danimarka Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr, Danimarka’nın Antalya Fahri Konsolosu Kayhan Öndemir ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Büyükelçi ve Fahri Konsolosu ATSO Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Davut Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Vucudi Özen ve ATSO Meclis Başkanı Salim Güllüpınar ağırladı.

Büyükelçi Jesper Vahr’a Antalya ekonomisi hakkında bilgiler veren ATSO Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ATSO’ya kayıtlı firmalar arasında, Danimarka sermayeli turizm, emlak, danışmanlık, tekstil, inşaat, gıda, dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren 31 firma bulunduğunu söyledi. 2008 yılında Antalya’ya 137 bin 604 Danimarkalı turistin geldiğini belirten Budak, önümüzdeki yıllarda bu sayının artmasını ümit ettiğini söyledi.

ATSO olarak Antalya’ya yabancı yatırımcı çekmeyi amaçladıklarını vurgulayan Budak, son dönemde enerji konusuna da önem verdiklerini söyledi. Budak, “Antalya yılın 310 günü güneşli bir kent. Turizm ve tarımın yanı sıra güneş enerjisi yatırımları için de çok uygun bir kent. Biz oda olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Danimarkalı yatırımcıları Antalya’da görmek isteriz” dedi. Serbest Bölge ve Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi veren Budak, ayrıca Antalya’dan Danimarka’ya gidecek işadamlarına vize kolaylığı sağlanmasını da istedi.

Büyükelçi Jesper Vahr ise, son dönemde iki ülke arasında ilişkilerin geliştiğini, Ankara Büyükelçiliği olarak Kopenhag’a sormadan verdikleri “İyi niyet vizesi” sayısının arttığını söyledi.

Rüzgar ve güneş enerjisi üzerine faaliyet gösteren Danimarkalı firmaların bulunduğunu belirten Büyükelçi Vahr, Danimarka’nın 2011 yılında BM tarafından “Küresel İklim Değişiklikleri” zirvesine ev sahipliği yapacağını, bu konuya büyük önem verdiklerini kaydetti. Mart ayında İstanbul’da yapılacak Su Forumu’na katılacaklarını da ifade eden Büyükelçi Vahr, iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesi için elinden gelen katkıyı vermeye hazır olduğunu bildirdi.

ATSO Başkan Yardımcısı Budak, Büyükelçi Vahr’a ziyaretin anısına seramik bir tabak hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?