1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir acıları paylaşıyor

ANTALYA'DA CENAZE EVLERİNE YEMEK YARDIMI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uncalı Mezarlığı'na defnedilen cenazelerin sahiplerine yemek yardımında bulunuyor. Başkan Akaydın, 'Cenazesi olan vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz" dedi.

Türk gelenekleri arasında yer alan cenaze evlerine yemek götürülmesine büyükşehir belediyesi destek verdi. Taziye evlerinde acıları paylaşmak amacıyla başlatılan uygulamada, Uncalı Mezarlığı'nda defnedilen cenazelerin evlerine pide ve ayran götürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın taziye mesajı aileye teslim edilirken, isteyenlere kadın ve erkek din görevlisi desteği veriliyor. Yakınlarını kaybedenlere bir nebze olsun destek olmak amacını güden projenin ilerleyen zamanda daha da genişletilmesi amaçlanıyor.

ACILARI PAYLAŞIYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sosyal belediyecilik kapsamında hizmetlerini sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu: "Cenaze nedeniyle acıları olan ailelere belediyemizin ufak da olsa bir yeme içme katkısı niteliğini taşıyan projeyi başlattık. Vatandaşımız acısını yaşarken taziyeye gelen konuklarını ağırlamak için en azından mutfak hizmetinden uzaklaştırmak adına bir hizmet gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda cenazesi olan vatandaşımızın acısını paylaşıyoruz. Aynı zamanda ihtiyaç halinde din adamı da görevlendiriyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 17:37:02
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 18:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?