22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir Belediyesi bayrama hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirmeleri için gereken tedbirleri aldı.

Zabıta, İtfaiye, ASAT başta olmak üzere birçok birim Kurban Bayramı süresince görev başında bulunacak. Bayramı süresince otobüs, minibüs ve tramvay dört gün boyunca yüzde 50 indirimli, yolcu taşıyacak. Vatandaşlar Büyükşehir'in kesim yerlerinde kurbanlarını ücretsiz kestirebilecek.

OTOBÜS, MİNİBÜS VE TRAMVAY YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramında halkın bayramlaşma geleneğini yerine getirebilmelerini sağlamak açısından ulaşımda bir kolaylık sağladı. UKOME Genel Kurulu'nun aldığı karar gereğince Kurban Bayramı süresince tüm toplu taşıma araçlarının ücret uygulaması belirlendi. Buna göre dört günlük bayram süresince, otobüs, minibüs ve tramvay yüzde 50 indirimli yolcu taşıyacak.

ÜCRETSİZ KURBAN KESİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için beş kurban kesim yeri hazırladı.
Meltem Mahallesi, Yeşilbahçe Mahallesi, Zafer Mahallesi. Çağlayan Mahallesi ve Teomanpaşa Mahallesi'nde oluşturulan kesim yerlerinde Bayramın birinci günü vatandaşlar kurbanlarını ANET'in usta kasaplarına ücretsiz kestirebilecek.
Büyükşehir Belediyesi, Meltem'deki Karayolları LPG Araç Muayene İstasyonu, Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Zafer Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Çağlayan Kapalı Semt Pazarı ve Teomanpaşa Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı'nı kurban kesim yeri olarak düzenledi.

Bu beş kesim yerinde Bayramın ilk günü 8'er usta kasap ile 4'er yardımcı kasap görev yapacak. Kesimler ücretsiz gerçekleştirilecek. Ayrıca ikişer veteriner de kesim yerinde hazır bulunup, hayvanları kontrol edecek. Kurban kesim merkezinde dua etmek içinde din görevlileri de bulunacak. Büyükbaş kurban kesimi ise Organize Sanayi'deki ANET Tesisleri'nde bayramın ikinci ve üçüncü günü gerçekleştirilecek.

ZABITAYA İZİN YOK

Halkın huzur içerisinde bayramlarını geçirebilmeleri için zabıta personelinin haftalık izinleri kaldırılacak. Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, halka hizmet verecek ve bayram süresince açık olacak tüm işyerlerinin arife gününden itibaren ekiplerin kontrolleri altında tutulacağını belirtti.

Şehir merkezinde görevli personel sayısının arttırılacağı ve Büyükşehir Belediyesi'nin özel güvenlik kadrosunun da desteğiyle 320 Personelle gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Arife günü ve bayramın ilk iki günü kurban kesim yerlerinde 80 zabıta güvenliği sağlayacak. Mezarlıklarda 60 personel, vatandaşların kabirleri rahat ziyaret edebilmesi için gerekli önlemleri alacak. Bayram süresince, vatandaşlar olası şikayetlerini Zabıta Merkez 249 50 84 nolu telefonlara bildirebilecek.

KESİM YERLERİ VE SOKAKLAR DENETİMDE

Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü personeli bayram boyunca denetimlerde bulunacak. Kurbanları bulvar, cadde gibi yerlerde kesenlere ve atıklarını ortada bırakanlara yasal işlemler uygulanacak. Soğuksu kapalı semt pazarı, Zafer Mahallesi, Teomanpaşa Mahallesi , Yeşilbahçe Semt Pazarı'nda oluşturulan kesim merkezlerinde zabıta ekipleri ve veteriner hekimleri hazır bulunacak. Yetkililer ayrıca, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların seyyar satıcılardan alışveriş yapmamalarını, dilencilere de para vermemelerini isteyerek, Antalyalıları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

İTFAİYE ALARMDA

İtfaiye Daire Başkanlığı'nda da tüm izinler kaldırıldı. İtfaiye ekipleri 11 ayrı grupla 241 personel 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez grup başta olmak üzere, Toptancı Hal, Eski Sanayi, Meydan, Yeşilbayır, Varsak, Pınarlı, Beldibi, Kaleiçi, Çamlıbel ve Lara grupları ve motorize ekip olası bir yangına karşı ekipler 24 saat göreve hazır olacak. Vatandaşlar olası yangın ihbarını ALO İTFAİYE 110 numaralı telefona yapabilecek.

MEZARLIKTA KARANFİL

Bayramda vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzur içinde yapmaları için Andızlı ve Uncalı Mezarlığı'nda da gerekli tedbirler alındı. Mezarlıklarda vatandaşlara karanfil ve çikolata dağıtımı yapılacak. Ayrıca dokuz din görevlisi dua için hazır bulunacak. Sahte din görevlilerinin vatandaşların dini duygularını istismar etmesi önlenecek.

ASAT'TA NÖBETÇİ EKİP

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda ALO ASAT 185 numaralı telefonlara başvurulabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mete YILMAZ IP: 78.163.214.xxx Tarih : 6.12.2008 12:01:05

BU TÜR CALIŞMALARINIZIN DEVAMINI BEKLIYORUZ HERŞEY İÇİN TEŞEKÜR EDERİZ