22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir Gençlik Festivali başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve FOMGED işbirliğiyle bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali, geleneksel kortejle başladı.

Festivale katılan 13 ülkeden yabancı gençler Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek Antalyalılar'ı selamladı. Rengarenk kostümlü gençlerin oluşturduğu kortej coşkuya sahne olurken, vatandaşlar dünya gençlerini yol boyunca alkışladı.

Acaristan, Azerbaycan, Başkordistan, Estonya, Hollanda, Letonya, Litvanya, Romanya, Tataristan, Ukrayna, Kazakistan ve Rusya'dan gelen grupların yanı sıra Antalya'dan da Akev Koleji, Antalya Lisesi, Çağlayan Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, İsmet İnönü Meslek Lisesi ve Muratpaşa Lisesi de kortejde hazır bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu öğrencilere seslenerek, "Sizler, dünyanın neresinde olursanız olun, yaşadığınız toplumun en değerli varlıklarısınız. Ülkenizin yarınını belirleyecek olan, hatta sadece kendi ülkenizin değil tüm dünyanın yarın nasıl bir yer olacağını belirleyecek olan sizlersiniz” dedi.

Gençliğin sosyal ve kültürel gelişimi için etkinlikler düzenlediklerini belirten Köleoğlu, “Gençlerimiz dünyayı daha iyi anlayıp yorumlamalı ve sonra kendini, kültürünü daha iyi anlatmalı. Bu amaçla düzenlediğimiz festivalleri, şenlikleri çok önemli buluyorum. Çünkü yapılanların hem gençlerimizin gelişimine hem de bir dünya kenti yapmak için çalıştığımız Antalya'nın imajına katkı sağladığını biliyorum” diye konuştu.

Festivale 13 ülkeden 250'si yabancı yaklaşık 500 gencin katıldığını belirten Süreyya Köleoğlu, şunları söyledi; “Festival çerçevesinde tüm ekipler Antalya'nın her köşesinde gösterilerini gerçekleştirecekler. Antalya'yı, güzel kültürümüzü ve sevgili genç hemşerilerimizle kurdukları sıcak dostlukları hep hatırlayacaklar. Ülkelerinde bizim, Antalya'nın birer fahri elçisi olacaklar.”

Cumhuriyet Meydanı'nda geleneksel danslarından örnekler sunan yabancı konukların gösterileri izleyenler tarafından yoğun ilgi gördü. 15 Mayıs perşembe günü saat 15.00'de Varsak'da, 17.00'de ise Yavuz Özcan Parkı'nda gösterilerine devam edecek olan guruplar, 16 Mayıs cuma günü saat 15.00'de Yeşilbayır Stadyumu'nda, 17 Mayıs cumartesi günü saat 17.00'de ise Konyaaltı Milli Egemenlik Parkı'nda Antalyalılar'la buluşacak. Festival, 19 Mayıs pazartesi günü saat 20.30'da AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilecek gala ile son bulacak.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 15:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?