16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Büyükşehir Güneş Enerji Fuarı'nda

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ FUARI'NDA

Türkiye'nin ilk Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'nin temelini atan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11-14 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek '4.Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı'nda stant açacak.

Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörü Erdem Armen, geçtiğimiz hafta Güneşev'in temeline ilk harcın koyulduğunu hatırlatarak, "Bundan sonraki heyecanımız Güneşevimizin süratle tamamlanması yönünde olacak. Güneşev'in bitirilmesiyle, Antalya'da güneş, elektrik ve insan arasındaki diyalektiği kuracağız. Bir turizm ve tarım markası olan Antalya, Güneşkent olmanın da ilk adımlarını atıyor" diye konuştu.

Erdem Armen, 11-14 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde, '4.Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı'da Büyükşehir Belediyesi'nin stant açacağını söyledi. Armen, fuarın güneş konusunda Antalya'nın önemini bir kere daha öne çıkaracağını ifade ederek, yerli ve yabancı birçok firmayla fikir alış verişi yapacaklarını anlattı. Armen, "Güneş denilince Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk ve tek akla gelen yerel yönetim konumunda. Fuar içerisinde değişik etkinliklere katılacağız. Marmara Belediyeler Birliği Koordinatörlüğü'nde düzenlenen ve ağırlıklı olarak yabancı konukların konuşmacı olarak katıldığı panelde bir de sunum yapacağız" dedi.

2011 yılının Eylül ya da Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan '5.Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı'nın Antalya'da düzenlenmesi konusunda önemli girişimlerde bulunduklarını da belirten Erdem Armen, "Umutluyuz. Antalya'da güneş toplama zamanı yaklaşmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 13:11:01
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 13:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?