16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Büyükşehir konutları yurt oluyor

BÜYÜKŞEHİR KONUTLARI ÖĞRENCİ YURDUNA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi konutlarını öğrenci yurduna dönüştürüyor. Altındağ Mahallesi’nde toplam 24 daireden oluşan 3 bina, 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu olarak yeniden düzenlenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Altındağ Mahallesi’nde yan yana bulunan 3 bloktaki lojman olarak kullanılan toplam 24 daireyi öğrenci yurduna dönüştürmeyi planladıklarını belirtti. Başkan Akaydın, Şarampol Mahallesi’nde 5 daireli konutun da ASMEK kurs binası olarak düzenleneceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gürsel Karabayır ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Akaydın, sosyal belediyecilik gereği bu tür hizmetlerin önemine değindi.

400 ÖĞRENCİ BARINACAK

Başkan Akaydın, söz konusu konutlarda Büyükşehir Belediyesi’nde görevli memurların ikamet ettiğini belirterek, “Çok uzun yıllardır konutlarda oturan memurlarımız var. Böylesine anlamlı bir çalışma için personelimizin de anlayış göstereceğine inanıyorum. İlgili arkadaşlar çalışmalarını tamamladıktan sonra konutları boşaltacağız ve hemen tadilata başlayacağız” dedi. Türkiye’de öğrenci yurdu konusunda büyük sorun ve sıkıntılar yaşandığını çok iyi bildiğini ifade eden Başkan Akaydın, 200 kız ve 200 erkek olmak üzere 400 öğrenci kapasiteli yapılması planlanan öğrenci yurdunun önünüzdeki eğitim dönemine yetiştirileceğini söyledi. Akaydın, öğrencilere her zaman sahip çıkacaklarını vurguladı.

ÜNİVERSİTEYE YAKIN OLMASI AVANTAJ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gürsel Karabayır da öğrenci yurduna dönüştürülecek binaların giriş katlarının kafeterya, çatı katlarının ise kütüphane olarak yapılmasının planlandığını belirtti. Karabayır, “Konutlar yapılacak tadilat ile tam bir yurt binasına dönüştürülecek. Kafeteryası, kütüphanesi, internet odası ile öğrencilerin rahat bir yaşam sürdüreceği alan oluşturulacak. Altındağ Mahallesi’nin, Akdeniz Üniversitesi’ne yakın olması nedeniyle ayrıca bir ulaşım kolaylığı sağlayacak. Yurdun bölge esnafına da katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda Şarampol Mahallesi’nde 5 katlı konutun ASMEK kurs merkezine dönüştürülmesi ile ilgilide çalışmalara başladık” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR KONUTLARI ÖĞRENCİ YURDUNA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
BÜYÜKŞEHİR KONUTLARI ÖĞRENCİ YURDUNA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 11:35:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 11:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?