22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir laboratuvarı’nda bir ‘ilk’

BÜYÜKŞEHİR LABORATUVARI’NDA YENİ BİR ‘İLK’

Antalya Büyükşehir Belediyesi Laboratuvarı ‘Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterliliği Belgesi’ni almak için Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvurdu. Belge alındığı takdirde, Büyükşehir Belediyesi atıksu analizleri konusunda Antalya’da yetkili rapor verebilecek ilk resmi kurum olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Laboratuvarı, ulusal ve uluslararası raporlar verebilmek için girişimlerini sürdürüyor. Daha önce sırasıyla Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Ön Yeterlilik Belgesi’ alan Laboratuvar Şube Müdürlüğü, geçen yıl haziran ayında da Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) TS EN ISO / IEC 17025 Standart Akredite Belgesi almaya hak kazandı.Laboratuvar Şube Müdürü Haluk Akdolun, Standart Akredite Belgesi aldıktan sonra şimdi de Çevre ve Orman Bakanlığı’na ‘Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterliliği Belgesi’ almak için başvuru yaptıklarını söyledi. Bakanlığın, başvurudan sonra gelip inceleme yaptığını ifade eden Akdolun, bazı eksikliklerini giderdikten sonra Bakanlık’tan belgeyi alacaklarını söyledi.

Akdolun, bu belgeyle çevre analizleri ve atıksu konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi’ni yetkilendirmiş olacağını ifade ederek, “Bizim yapacağımız deney raporları her yerde geçerli olacak. Artık Antalyalıların bu raporu almak için Bakanlığa gitmesine gerek kalmayacak. İngilizce’ye de çevrilecek raporlar, uluslararası bir kimlik de kazanacak” dedi. Haluk Akdolun, söz konusu belgeyi almaları durumunda atıksu analizleri konusunda, Antalya’da yetkili rapor verecek ilk resmi kurum olacaklarını vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR LABORATUVARI’NDA YENİ BİR ‘İLK’
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 11:45:05
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 12:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?