22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir ‘yaz spor okulu’ açıyor

BÜYÜKŞEHİR ‘YAZ SPOR OKULU’ AÇIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi çocuklar için 11 branşta Yaz Spor Okulu açıyor. 21 Haziran- 28 Ağustos tarihleri arasında eğitim verecek.

Yaz Spor Okulu kayıtlarının başladığı bildirilirken, 22 Haziran’a kadar sürecek başvuruların Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü’ne yapılabileceği belirtildi.

Bu yıl ilk kez engelliler için basket kursunun da açıldığı Yaz Spor Okulu’nda ilk ders 28 Haziran’da başlayacak. Çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, bilgili, girişken ve sağlıklı yeni nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulu’nda, yüzme, futbol, basketbol, bedensel engelli basketbol, bayan voleybol, tenis, masa tenisi, satranç, plates-yoga, tekvando ve karate olmak üzere toplam 11 branşta kurs verilecek. Başvuru için doldurulmuş, imzalanmış ve doktor raporu kısmı onaylanmış Yaz Spor Okulu Başvuru Formu’nun teslim edilmesi yeterli olacak. Başvurular, kontenjanlarla sınırlı olacak.

7-13 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN

Yaz Spor Okulu’na, plates-yoga eğitimi için 15 yaş ve üzeri gençler (1995 yılı doğumlular ve üzeri), diğer tüm branşlarda ise 7-13 yaş arasında (1992-2003 doğum tarihleri arası) çocuklar başvurabilecek. Tüm branşlarda, konularında deneyimli ve yeterlilik belgesi olan antrenörler tarafından eğitim verilecek.

ENGELİLLER UNUTULMADI

Bu yıl ilk kez Yaz Spor Okulu kapsamında, bedensel engelli gençlere sporun engel tanımadığını hissettirebilmek, onları topluma kazandırarak, özgüven oluşturmak, engelsiz bir birey gibi yaşamlarını sürdürebilmelerine yardımcı olmak amacıyla basketbol kursu da verilecek. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek bedensel engelli basketbol kursu, 12-18 yaş arası (1998/1992 doğum tarihleri arası) engelli gençlere açık olacak.

İKİNCİ ÇOCUĞA İNDİRİM

Yaz Spor Okulu kayıtlarında katılımcılardan bir defaya mahsus her branş için 100 lira kayıt ücreti alınacak. Aynı aileden birden fazla çocuğun başvurması halinde ikinci çocuktan itibaren yüzde 25 indirim uygulanacak. Müracaatı kabul edilen sporculara, ücretsiz spor kıyafeti ve malzemesi verilecek. Yaz Spor Okulu, 28 Haziran’da saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:05:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 14:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?