22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'de e-belediyecilik dönemi

BÜYÜKŞEHİRDE E-BELEDİYECİLİK DÖNEMİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde e-belediyecilik dönemi başladı. Artık vatandaşlar belediye ile ilgili işlemlerini internet üzerinden takip edebilecek. 7 gün 24 saat açık olacak sistem ile vatandaşlar bildirim, borç, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip, bilgi edinme gibi işlemleri internet ortamında yapabilecek.

Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesi www.antalya.bel.tr ‘deki ‘e-belediye’ bölümünden belediye ile ilgili işlerini sanal ortamda yapabiliyor. e-belediye ile halka daha açık, halkla iç içe, daha verimli ve çağdaş belediyecilik hizmeti verilmesi amaçlanıyor. e-belediye ile vatandaşlar belediyeye git gel yapmaktan kurtulurken, bürokrasinin azaltılması hedefleniyor. e-belediye hizmeti ile belediye mükellefleri, mevcut borçlarını internetten görebilecek ve kredi kartıyla ödeyebilecek, daha önce yapmış oldukları ödemeleri bulup, makbuz temin edebilecek.

Büyükşehir Belediyesi mücavir alanları içinde bulunan esnaf, ilan reklam beyan bildirimlerini, bildirimler bölümünden gerçekleştirebilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin satın alma talepleri rekabete açık, şeffaf ve tarafsız olarak duyurularak, firmalar tekliflerini ‘satın alma teklif’ bölümünden yapılabilecek. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettikleri evrakların durumunu internetten takip edebilecek. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerini nasıl gerçekleştirebilecekleri bilgisine ‘hizmet rehberi’ bölümünden ulaşabilecek.

Bilgi edinme kanununa göre öneri, istek ve şikayetler ABİM başvuruları üzerinden yapılabilecek ve sonuçlarını takip edebilecek. Nikah rezervasyonu ve nikah başvurusunda bulunulabilecek. Yeni evlenenler sanal ortamdan öğrenilebilecek. Belediye Meclisi tarafından alınan kararlar internetten görülebilecek. Büyükşehir Belediyesi mücavir alanları içinde bulunan mezarlıklara defnedilenler ‘vefat edenler’ bölümünden takip edebilecek. Üye kaydı yaptırıp cep telefonu numarası veren üyeler Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerden SMS ile bilgi alabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 12:07:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 12:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?