22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'den 137 bin kişiye yardım

BÜYÜKŞEHİR'DEN 10 AYDA 137 BİN KİŞİYE AYNİ YARDIM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2010 yılının ilk 10 ayında 137 bin kişiye gıda paketi, giysi, genel sağlık yardımında bulunurken, Sosyal Yardım Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin ardından nakdi yardım da yapmaya başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, mücavir alan sınırları içersinde ikamet eden sosyal ve ekonomik yetersizlik içerisinde olan muhtaç çocuk, yaşlı, kimsesizler, özürlü kişi ve ailelere sosyal yardım hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yılbaşından buyana 137 bin kişiye gıda paketi, sıcak yemek, giysi, eşya ve genel sağlık yardımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin ardından sosyal yoksunluk içindeki vatandaşlara nakdi yardım da yapılıyor. Nakdi yardım talebinde bulunan vatandaşlar yönetmelik ve yasalarda görülen şartlara uyması halinde bu yardımlardan faydalanabiliyor. Sosyal hizmet uzmanları tarafından kişinin evine gidilerek, yaşam koşulları araştırılıyor ve rapor düzenleniyor. Gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu belirlendiği takdirde, kişi adına bankaya nakdi yardım yatırılıyor. Yardım alan kişilerin bilgileri gizli tutuluyor.

Sosyal servis, evde bakım merkezi, aşevi, kreş ve gündüz bakımevi, çocuk ve gençlik evi sosyal tesisi, huzurevi, Haşim İşcan- Çamlıbel Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri, İstihdam Ofisi ve eğitim yardımları ile sosyal proje uygulamaları için Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 2010 yılında 9 milyon 500 bin TL bütçe ödeneği olduğunu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 13:47:02
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 16:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?