7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Büyükşehir'den bayram tedbirleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzurlu geçirebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerini alıyor. ASAT, itfaiye, zabıta, mezarlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için önlemler alınmaya başladı.

Halkın huzur içerisinde bayramlarını geçirebilmeleri için zabıta personelinin haftalık izinleri kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, halka hizmet verecek ve bayram süresince açık olacak tüm işyerlerinin arife gününden itibaren ekiplerin kontrolleri altında tutulacağını belirtti.

Şehir merkezinde görevli personel sayısının artırılacağı ve Büyükşehir Belediyesi’nin özel güvenlik kadrosunun da desteğiyle gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Bayram süresince, Turizm Çarşısı, Kale Kapısı Karakolu, ve Otogar Zabıta Karakolu personeli sabah saat 08.00’den 23.00’e kadar görevli bulunacak. Vatandaşlar olası şikayetlerini Zabıta Merkez 249 50 84, Turizm Çarşısı 311 13 06, Otogar Zabıta Karakolu 331 12 57, Kalekapısı Zabıta Karakolu 247 19 31 numaralı telefona bildirebilecek.

Yetkililer ayrıca, Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların seyyar satıcılardan alışveriş yapmamalarını, dilencilere de para vermemelerini isteyerek, Antalyalıları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

İTFAİYE ALARMDA

İtfaiye Daire Başkanlığı’nda da tüm izinler kaldırıldı. İtfaiye ekipleri 10 ayrı grupla 202 personel 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez grup başta olmak üzere, Toptancı Hal, Eski Sanayi, Meydan, Yeşilbayır, Varsak, Pınarlı, Beldibi ve Lara gruplarında olası bir yangına karşı ekipler 24 saat göreve hazır olacak. Vatandaşlar olası yangın ihbarını ALO İTFAİYE 110 numaralı telefona yapabilecek.

ASAT’TA NÖBETÇİ EKİP

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda ALO ASAT 185 numaralı telefonlara başvurulabileceğini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 13:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?