22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'den bayram tedbirleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzurlu geçirebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerini alıyor. ASAT, itfaiye, zabıta, mezarlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için önlemler alınıyor.

Halkın huzur içerisinde bayramlarını geçirebilmeleri için zabıta personelinin haftalık izinleri arife gününden itibaren kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, halka hizmet verecek ve bayram süresince açık olacak tüm işyerlerinin arife gününden itibaren ekiplerin kontrolleri altında tutulacağını belirtti.

Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı 127 personel, 60 özel güvenlik görevlisi arife gününden itibaren bayram süresince vatandaşın yoğun olduğu, Güllük Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Kale Kapısı, Kazım Özalp Caddesi, Atatürk Caddesi, Turizm Çarşısı başta olmak üzere ana cadde ve bulvarlar ile Andızlı Mezarlığı ve Uncalı Mezarlığı'nda görev yapacak.

Özel güvenlik görevlileri vatandaşların huzur içinde rahatça alışveriş yapabilmeleri için her türlü güvenlik önlemini alacak ve zabıta birimlerine destek sağlayacak. Ana cadde ve bulvarlarda, kavşaklarda ve özellikle mezarlıklarda faaliyet gösteren dilencilere kesinlikle izin verilmeyecek, direnenler ekiplerce toplanacak. Bayram süresince günün 24 saati görev yapacak olan zabıta merkez, ekip ve karakollara vatandaşlarca iletilen şikayetler anında değerlendirilecek. Vatandaşlar şikayetlerini Zabıta Merkez 249 50 84, Terminal 331 12 57 Kale Kapısı 247 19 31, Turizm Çarşısı 311 13 06, numaralı telefonlara bildirebilir.

Yetkililer ayrıca, Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların seyyar satıcılardan alışveriş yapmamalarını, dilencilere de para vermemelerini isteyerek, Antalyalıları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

İTFAİYE ALARMDA

İtfaiye Daire Başkanlığı'nda da tüm izinler kaldırıldı. İtfaiye ekipleri 11 ayrı grupla 268 personel 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez grup başta olmak üzere, Toptancı Hal, Eski Sanayi, Yeşilbayır, Varsak, Beldibi, Gürsu Şafak, Kaleiçi, Aksu, Çamlıbel, ve Lara gruplarında olası bir yangına karşı ekipler 24 saat göreve hazır olacak. Vatandaşlar olası yangın ihbarını ALO İTFAİYE 110 numaralı telefona yapabilecek.

ASAT'TA NÖBETÇİ EKİP

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda ALO ASAT 185 numaralı telefonlara başvurulabileceğini söyledi.

MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ

Mezarlık Şube Müdürlüğü'ne bağlı, Uncalı ve Andızlı kent mezarlıkları ile diğer 184 mezarlıkta boya, bakım ve onarım ile temizlik işleri tamamlandı. Andızlı ve Uncalı mezarlığına şadırvan ve vatandaşların yağmur ve güneşten korunmaları için gölgelik yapıldı. Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların bayram süresince ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için mezarlık içinde servis hizmeti verilecek. Vatandaşların olası şikayetlerini188 numaralı telefona bildirebilecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?