22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir’den engellilere eğitim

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ ÇOCUKLARA EĞİTİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engelli çocuklara yönelik eğitim programı başlattı. Haşim İşcan’daki Aile Danışma Merkezi’nde engelli çocuklara müzik, resim, dans ve el becerisi dersleri veriliyor. Çocuklar dersteyken, ailelerine de zorluklarla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda grup terapileri düzenleniyor.

Proje kapsamında ilk olarak Dr. İlhami Tankut İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerine müzik terapisi verildi. Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Devrim Demirel özel çocuklara, müzik ve ritim çalışması yaptırdı. Müzik aletlerini tanıyan çocuklar piyano tuşlarıyla tanıştı, davul ve tef çaldı. Çocuklara müzik yanında ortak bir disiplin içinde hareket etmeye yönelik çalışmalar da yapıldı.

AİLELERE TERAPİ

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batmaz, 3 ay sürecek proje kapsamında haftada bir gün engelli çocuklara müzik, resim, dans dersleri verilerek terapi uygulanacağını kaydetti. Batmaz, “Bunun yanında çocukların el becerilerini artırmak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amaçlı takı yapımı, ebru sanatı gibi kurslar da veriyoruz. Çocuklar dersteyken ailelerine, Aile Danışma Merkezi uzmanları tarafından olayla baş edebilmelerine yönelik grup terapileri düzenliyoruz. İlk adımını attığımız proje büyüyerek devam edecek” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ ÇOCUKLARA EĞİTİM
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ ÇOCUKLARA EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 11:45:00
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 21:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?