1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'den fotoğraf sergisi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KARDEŞ ŞEHİRLERİNİ TANITAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı açık sergi alanında kardeş şehirlerini tanıtan fotoğraf sergisi açtı.

Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Öcal, Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Mircalol Husanov, Almanya Konsolosu Frenk Urbschat, KKTC Turizm Temsilcisi Münir Korman katıldı.

Açılışta konuşan Cemal Öcal, Antalya’nın sekiz kardeş şehri ile iyi ilişkilerini sürdürdüğünü belirterek, “Bugün açtığımız sergi ile Antalyalılarda kardeş şehirlerimize yönelik bir merak uyandırmak istiyoruz. İnsanlar fotoğraflardan merak ettikleri bu şehirleri gidip ziyaret edebilir. Bu şehirlerle karşılıklı kültür programları düzenliyor, tanıtım stantları açıyoruz. Son olarak Nürnberg’te Antalya standı açtık. 1 ay boyunca Antalya’yı tanıtacağız” diye konuştu.

TAKVİM BASTIRILDI

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen katılımcılar Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Vedat Aksak’tan kardeş şehirler hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, sergide yer alan fotoğraflardan bir de takvim bastırarak vatandaşlara dağıttı.

Kardeş Şehir sergisinde Antalya’nın kardeş şehirleri Rusya’nın Rostov, Almanya’nın Nürnberg, İsrail’in Batyam, Çuvaş Cumhuriyeti’nin Çebuksarı, KKTC’nin Gazi Magusa, Tataristan’ın Kazan, Kazakistan’ın Taldikorgan ve ABD’nin Austin kentlerinden 64 fotoğraf yer alıyor. Ayrıca kentleri tanıtıcı bilgiler de yer alıyor. Sergi, 20 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KARDEŞ ŞEHİRLERİNİ TANITAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 17:15:01
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 17:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?