1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'den kaçak kömüre ceza

HAVA KİRLİLİĞİNİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kriterlere uygun olmayan kömür kullanan üç firmaya 10 bin 500 lira ceza uyguladı. Belediye ekibi, yaklaşık 58 ton kaçak kömürü de il dışına çıkarttı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi hava kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalara önem veriyor. Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı gereğince Hava Kalitesinin Korunması ve Yakıt İyileştirme Programı'nda alınan karar doğrultusunda kömür satış bayileri ile tüketim noktalarına yönelik (seralar, resmi kurumlar, oteller, fırınlar, mandıra ve hamamlar) denetim çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir ekipleri, Ağustos ayından bu yana 200 civarında kömür satış bayi ve tüketim noktasında denetim yaptı. Denetimler sırasında, üç firmanın kullandığı kömürün katı yakıt satış izni olmayan firmadan alındığı, yakıt analiz raporlarının da bulunmadığı tespit edildi. Alınan numunelerin büyükşehir laboratuvarında yapılan analizinde kömürlerin 08.09.2009 tarih ve 09/09 sayılı İl Mahalli Çevre Kurul Kararı'nda belirtilen kriterlere uygun olmadığı belirlendi. Kömürleri kullanan üç firmaya toplam 10 bin 500 lira ceza uygulandı. Kriterlere uygun olmayan 58 ton kömür de il dışına çıkarıldı.

Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, vatandaşları yakacakları kömürü 2009- 2010 kış sezonu için izin belgesi düzenlenmiş bayilerden almaları konusunda uyardı. Yetkililer, vatandaşların her yakıt alımında bayilerden Büyükşehir Belediyesi uygunluk belgesi ve hava kalitesi laboratuvarı analiz raporu istemeleri gerektiğini hatırlatarak, denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmelerinin zorunlu olduğunu bildirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kış sezonu boyunca kömür satış bayileri ve tüketim noktalarına yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini, kriterlere uygun kömür kullanmanın ve yakım kurallarına uymanın hava kirliliğinin azaltılmasında önemli bir faktör olduğunu bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 17:52:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?