21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Büyükşehir'den Kaleiçi haritası

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın önemli tarihi yerlerinden Kaleiçi'nin yerli ve yabancı turistler tarafından daha kolay gezilebilmesi için Kaleiçi ve Çevresi Kültür Turizm Haritası hazırlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, kentin 2 bin yılı aşan yerleşim yerine tanıklık eden Kaleiçi ve yakın çevresinde bulunan başlıca kültür ve doğa varlıklarını tespit ederek, Kaleiçi ve Çevresi Kültür Turizm Haritası hazırlattı. Hazırlanan haritada 51 kültür ve doğa varlığı tespit edilerek, yapılar hakkında kısa bir bilgi notu hazırlandı.

Çalışma kapsamında Kaleiçi'ni gezmek ve tanımak isteyenler için 'Uzun Tur', 'Kısa Tur', 'Roma-Bizans Turu' ve 'Selçuklu Osmanlı Turu' adıyla haritada ayrıntıları verilen 4 tur tanımlanarak yerli ve yabancı misafirlere Kaleiçi'ni yakından tanıma fırsatı sunuldu. Haritanın oluşturulmasında Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi'nin hazırlamış olduğu ortofoto ve fotogrametrik sayısal harita temel altlık olarak kullanıldı. Kaleiçi haritasının hazırlanmasıyla Antalya şehir merkezini ziyaret eden turistlerin Kaleiçi'ni gezmesi kolaylaştı.

TURİZME ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Antalya kent merkezinin çok önemli bir kültürel mirası barındırdığını belirterek, “Antalya Kent Müzesi'nin hazırladığı bu harita kentimizde kültür turizmine önemli bir katkı anlamına gelmektedir. Antalyalı hemşerilerimi, bu haritayı kullanarak, Kaleiçi'ni yeniden keşfetmeye davet ediyorum. Kaleiçi ve Çevresi Kültür Turizm Haritası'nın kent merkezine daha çok turistin çekilmesine ve kentlilerin yakın zaman öncesine kadar tüm Antalya demek olan Kaleiçi'ni bir kültür buluşma alanı olarak kullanabilmesine büyük yarar sağlayacağını umuyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 14:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?