22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'den kantin denetimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı, Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nden oluşturulan ekip, okul kantinlerini denetliyor.

Kantinlerde, sağlıklı ürün kullanılıp kullanılmağı ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığına bakıldı.

HİJYEN KANTİNLERE TEŞEKKÜR

Antalya kent merkezi ve çevresindeki okullarda denetim yapan ekipler, kantinlerde tek tek ürünleri kontrol etti. Sağlık karneleri, iş önlüğü, ecza dolabı, yangın söndürme tüpü, bone, galoş ve eldiven eksikliği kantinlerde görülen aksaklıklar olarak dikkat çekti. Kantin işletmecileri, Tarım Bakanlığı onaylı kapları kullanmaları gerektiği konusunda uyarıldı. Genel temizlik konusunda eksiklikleri olan kantin işletmecilerine de ihtar verildi. Kurallara uyduğu görülen kantin işletmecilerine de teşekkür edildi.

OBEZ TOPLUM OLMAYALIM

Denetimlerde ayrıca öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşıladıkları okul ve kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya gibi yerlerde satılan gıdaların öğrencilerde aşırı şişmanlık ve yetersiz beslenmeye neden olmaması için kantin çalışanlarına bilgilendirme yapıldı. Obeziteye neden olan enerjisi yüksek ancak besin değeri düşük olan gazlı içecekler ve aşırı kalorili yiyeceklerin satışının yerine, besleyici fakat kilo yapmayan ürünlerin satışının sağlanması için uyarılarda bulunuldu.

DENETİMLER SÜRECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada çocuk sağlığını yakından ilgilendiren kantin denetimlerinin süreceğini belirtti.

Kantinlerle ilgili eksikliklerin ilgili kurumlara yazılı olarak iletileceğini belirten Ecemiş, kantinlerle ilgili şikayetlerin ilk kademe belediyesine veya Büyükşehir Belediyesi 249 50 84 nolu telefonabildirilmesini istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?