16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Büyükşehir'den 'köpek parkı'

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 'KÖPEK PARKI'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Düden Parkı içinde Köpek Parkı açtı.

Parkın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Dr. Günseli Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile bürokratlar ve hayvanseverler katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çok önemli bir uygarlık projesini başlattıklarını belirterek, “Hayvanlar için hep dostumuz deriz ama onlar için gerekenleri pek yapmayız. Doğada bizim ne kadar yaşama hakkımız varsa onların da o kadar hakkı var” dedi.

HAYVANLARI KORUMA PROJELERİ

Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanları korumak için birçok proje geliştirdiğini belirten Başkan Akaydın, “Bunlardan biri kısırlaştırma projesidir. Ayrıca Doğal Yaşam Hayvan Parkı diye güzel projemiz var. Eğer Orman Bölge Müdürlüğü bu konuda bize yer tahsisi sağlarsa herhalde Türkiye'de hiç başlamamış çok özel bir projeyi daha başlatacağız. Öte yandan Hayvanat Bahçesi'ni geliştirilip güzelleştirilmesi için de çalışmalarımız var” diye konuştu.

1000 METREKARELİK ALANDA KURULDU

Düden Parkı'nın içinde 1000 metrekarelik alana kurulan Köpek Parkı'nda, köpeklerin sahipleriyle hoşça vakit geçirebilecekleri oyuncaklar mevcut. Bunlar arasında 2 tünel, 2 tahterevalli, 2 atlama halkası, 2 rampa ve biri kemik diğeri ise pati şeklinde olan 2 kum havuzu bulunuyor. Ayrıca parkta insan sağlığını korumak için 1 dışkı ünitesi yer alıyor. Köpeklerin su ihtiyaçlarını karşılamak için de 1 puppy-bar bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 'KÖPEK PARKI'
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 'KÖPEK PARKI'
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 12:01:00
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 12:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?