22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'den rekor ödeme

BÜYÜKŞEHİR'DEN İŞÇİLERE REKOR ÖDEME

Antalya Büyükşehir Belediyesi işçilere yaptığı toplu ödeme ile belediye tarihinin en yüklü borç ödemesini gerçekleştirdi.

Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Barış, yönetim kurulu üyeleri ve işçi temsilcileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a, işçilere yapılan toplu ikramiye ödemesi nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Murat Barış toplu ödemenden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. 2003 yılından bu yana belediye işçilerinin alacağı olduğunu belirten Barış şunları söyledi:

“2003 yılından 4, 2010 yılından 4 ikramiye olmak üzere toplam 8 ikramiye bedeli işçilerin hesabına yatırıldı. 644 işçiyi kapsayan ödeme bu zamana kadar işçiye ödenen en yüksek meblağ. Bu vesile ile sizlere ve ekibinize işçi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise yapılan toplu ödemenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Belediyeyi oldukça yüklü borçla devraldığı dönemde işçi alacakları konusunda zor durumda olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, “Hizmet sektöründen çalışan işçilerimizin 8 aya varan maaş alacakları vardı. Evlerine ekmek götüremiyorlardı. Bu ayıbı 2009 Aralık ayında aldığımız bir kredi ile çözdük” dedi. İşçilere yapılan son ödemenin kendisini de mutlu ettiğini ifade eden Başkan Akaydın şöyle devam etti:

“644 işçimiz yapılan ödeme ile kişi başına 3 bin lira ile 4 bin 500 lira arasında değişen alacaklarına kavuştu. 1 Mayıs 2009'da verdiğim sözü tutmanın sevincini yaşıyorum. Hedefim belediye başkanlığım döneminde belediye emekçilerimin tüm alacaklarını sıfıra indirmek.”

2.5 milyon liraya yakın bir ödeme ile belediye tarihinin en önemli borç ödemesini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Akaydın, “Bir belediye başkanının emekçisine 8 yıl öncesinden borçlu durması kabul edilebilecek bir şey değil. Takdir edersiniz ki bu durumu ben yaratmadım. Şu anki noktaya gelmemizden dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN İŞÇİLERE REKOR ÖDEME
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:29:00
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 15:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?