15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehirden ücretsiz SBS kursu

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜCRETSİZ SBS KURSU

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gönüllüleri Derneği işbirliği ile ekonomik durumları kötü olan ailelerin ilköğretim 7’nci sınıfında okuyan çocuklarına Seviye Tespit Sınavlarına (SBS) hazırlık kursu veriliyor.

Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı Semtevi, Karşıyaka ve Konyaaltı ASMEK merkezlerinde, ekonomik nedenlerle dershaneye gidemeyen, çeşitli ilköğretim okullarından 90 öğrenci bu hizmetten yararlanıyor. Kurslarda, her hafta salı ve perşembe günleri, 2 saat matematik, 2 saat fen bilgisi, 2 saat Türkçe, 1 saat sosyal bilgiler ve 1 saat İngilizce derslerinden olmak üzere toplam 8 saat eğitim veriliyor. Okullarında gördükleri konuların genel tekrarını yapan öğrenciler, eksik oldukları konuları tamamlayabiliyor ve test çözmeye yönelik alıştırma yapma şansı da yakalıyor.

ÖĞRENCİLERE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için Antalya Gönüllüleri Derneği işbirliğinde böyle bir kursu yaşama geçirdiklerini söyledi. Başkan Akaydın, “Öğrencilere iyi bir eğitim sunabilme ve aydınlık bir geleceğin kapısını aralayabilme gayreti içerisindeyiz. Biliyoruz ki, Antalya’da derslerinde desteklenmesi gereken çok sayıda yoksul çocuğumuz var. Bu öğrencilerimize sosyal destek kursları açalım istedik. Böylesine bir eğitim yarışında her öğrencimize fırsat eşitliği sağlayabilmeliyiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜCRETSİZ SBS KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 11:01:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 11:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?