16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Büyükşehir’den ücretsiz sinema

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ SİNEMA GÖSTERİMİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, her perşembe akşamı halk için ücretsiz sinema gösterimi düzenliyor. Proje, 4 Şubat saat 20.00’de AKM Perge Salonu’nda ‘Devrim Arabaları’ filminin gösterimi ile başlıyor. Kış boyunca AKM’de gerçekleştirilecek gösterimler, yaz aylarında açık hava sinemalarına taşınacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya’yı bir kültür ve sanat kenti yapma hedefi doğrultusunda yeni projelerle halkın karşısına çıktıklarını belirterek, “Türkiye’nin en köklü film festivalini düzenleyen Antalya’da sinema kültürünü halkın her kesimine yaymak istiyoruz” dedi. Maddi nedenlerle sinemaya gidemeyen vatandaşlar için ücretsiz film gösterimleri düzenleneceğini kaydeden Başkan Akaydın, “Gösterimler kış mevsimi boyunca AKM’de gerçekleştirilecek. Havaların ısınması ile birlikte gösterimleri, halkın yoğunluk gösterdiği açık alanlarda kuracağımız yazlık sinemalara taşıyacağız. Bu proje içinde sahil sinemaları ve açık hava amfilerinde gösterimler yapılmasını da planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında gösterilecek Türk filmlerinin Kültür Bakanlığı’nın, yabancı filmlerin ise Halk Evleri’nin katkılarıyla Antalyalılarla buluşacağını anlatan Başkan Mustafa Akaydın, “4 Şubat Perşembe Günü saat 20.00’de AKM Perge Salonu’nda ‘Devrim Arabaları’ filmi ile gösterimlere başlıyoruz” dedi.Başkan Akaydın, her perşembe gerçekleştirilecek ücretsiz film gösterimlerine tüm Antalyalıların davetli olduklarını söyledi.

ŞUBAT VE MART PROGRAMI

4 Şubat’ta Devrim Arabaları,11 Şubat’ta Ariel, 18 Şubat’ta Beyaz Melek, 25 Şubat’ta Bozuk Bando, 4 Mart’ta 120, 11 Mart’ta Toprağın Tuzu, 18 Mart’ta Dinle Neyden, 25 Mart’ta ise Roger and me adlı filmler izlenebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 14:41:05
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 21:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?