1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir’den yakıt uyarısı!

BÜYÜKŞEHİR’DEN YAKIT UYARISI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı 2009-2010 kış döneminde temiz bir hava solumak için çalışmalarına hız verdi.

Büyükşehir ekipleri kentin değişik noktalarında el broşürü dağıtıp, afişler asarak sobada ve kalorifer kazanında kömür yakma kuralları konusunda halkı bilinçlendiriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Çevre Şube Müdürlüğü ekipleri, 2009-2010 kış döneminde belediye sınırları içerisinde temiz, kokusuz ve berrak bir hava solumak için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hava Kalitesinin Korunması ve Yakıt İyileştirme Programı’nın İl Mahalli Çevre Kurulu’nca karara bağlandığı belirtildi. Alınan karar gereği, Hava Kalitesinin Korunması ve Yakıt İyileştirme Programı’nda denetim ve kontrollerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Antalya’da katı ve sıvı yakıtların analizlerinin Belediye Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hava Kirliliği Kontrol Merkezi’nce yapıldığı ve il kriterlerini sağlayan yakıtların satış ve tüketimine izin verildiğinin belirtildiği açıklamada, tüketicilerin kontrol merkezinden yakıta ait analiz belgelerini isteme zorunluluğu olduğu ifade edildi. Kış sezonunun yaklaştığı bugünlerde tüketicilerden kalorifer tesisat ve donanımları, soba boruları ve baca temizliğini yaptırmaları istendi. Bu konuda Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan el broşürü ve afişlerin kentin muhtelif yerlerine asılarak halkın bilinçlendirilmesinin sağlandığı belirtilen açıklamada, “ Sobada kömür yakma kuralları ve kalorifer kazanında kömür yakma kuralları” konusunda halkın bilinçlendirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Yakıt, yanma ve yakma sistemleri ile ilgili her türlü bilgi yardım ve şikayetler için Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün 249 52 00 ALO 181 hattını arayabilecekleri kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:57:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 11:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?