1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'e kalite belgesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaş odaklı yönetim sistemi ile TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kalite belgesini, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'in elinden aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1,5 yıl önce başladığı Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarında mutlu sona ulaştı. Büyükşehir Belediyesi vatandaş odaklı yönetim sistemi ile TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni ve bayrağını Talya Otel'de törenle aldı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Deveci, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, eski Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri, AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Tolunay, Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, çok sayıda davetli ve büyükşehir belediye personeli katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü Kalite Yönetim Sorumlusu Pelin Şahin, 1,5 yıllık kalite sistemi çalışmalarını anlattı. Şahin, büyükşehir belediyesi personelinden oluşan 155 kişilik kalite geliştirme ekibi ile vizyon, misyon ve hedef belirleme çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Kalite Belgesini almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Geçen beş yıl içinde birçok projeye imza attıklarını hatırlatan Türel, Antalya'nın Türkiye'nin ilk projelerini gerçekleştirme konusunda büyük adımlar attığını söyledi.

Scada, Çamur Kurutma Tesisi projelerinin Türkiye'de ilk ve örnek projeler olduğunu belirten Türel, şöyle konuştu: "Kalite Belgesi alan ilk büyükşehir belediyesi olma özelliğini maalesef Bursa'ya kaptırdık. Kalite belgesi alan ikinci büyükşehir belediyesiyiz. Bundan 1,5 yıl önce, arkadaşlarımız, belediyenin mevcut binası ile derme çatma arşiv depolama sistemleri ile bazı haklı gerekçeler sunarak kalite belgesi almamızın imkansız olduğunu söyledi. Ama biz mazeret kabul etmedik. Bürokratlarımız, daire başkanlarımız ve mesai arkadaşlarımızın gayretiyle ISO belgesi almaya hak kazandık."

Bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde kim göreve gelirse gelsin kaliteli hizmet anlayışının hakim olacağını belirten Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu bayrağı hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz. Sürdürülebilir kaliteli hizmeti vatandaşlarımıza sunabilmek için mesai arkadaşlarımızla gayret göstereceğiz. ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne hayırlı uğurlu olsun."

Helvacıgil de, TS EN ISO 9001:2000 belgesinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne hayırlı olması temennisinde bulundu. Helvacılgil, daha sonra Kalite Belgesi ve bayrağını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e takdim etti. Başkan Türel de Helvacıgil'e katkılarından dolayı bir plaket verdi.

ISO 9001:2000 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?
Uluslararası Standard Organizasyonu ISO (International Organization for Standardization) tarafından 1987 yılında yayımlanan ve yayımlandığı tarihten itibaren en fazla ilgiyi ve uygulama alanını bulan milletlerarası Yönetim Sistemi Standardıdır.
Kalite Yönetim Sistemi bir ürün veya hizmetin kalite konusunda belirtilmiş gerekleri yerine getirmesinde yeterli güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütünüdür.TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, etkili bir yönetim sisteminin nasıl kurulabileceğini, dökümante edilebileceğini ve sürdürebileceğini göz önüne sermektedir

KALİTE SİSTEMİNİN YARARLARI
Çalışanların kalite bilincinde artış sağlanması, Kurumun itibarında artış sağlanması (prestij) , Vatandaş memnuniyetinde ve vatandaş sadakatinde artış sağlanması, Hata oranlarında, firelerde, yeniden işlemelerde azalma sağlanması, Girdi, üretim ve son kontrollerin etkin olarak yapılabilmesi, Tedarikçilerin seçiminde, değerlendirilmesinde ve takibinde kolaylık sağlanması, Kurum içi yetki ve sorumlulukların tespitinde ve dağıtılmasında kolaylık sağlanması, Kurum faaliyetlerinin standartlaştırılmasını sağlayacak dokümantasyonun (alt yapının) oluşturulması, Geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapının oluşturulması, Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesi, Kurumsallaşma, Kurum çalışanlarında memnuniyet artışının sağlanması.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?