22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir'e yeni kardeş şehir

BÜYÜKŞEHİRE YENİ  KARDEŞ ŞEHİR ÇİN'DEN

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hainan Eyaleti'ne bağlı Haikou şehrinden gelen 5 kişilik ekip, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Haikou Siyasi Danışma Kurulu Başkanı Huang Xingguang, Antalya ile kendi şehirleri arasında büyük benzerlikler olduğunu ifade etti. Haikou kentinin Çin'in önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Xingguang, Antalya ile dostluk pazarı kurdukları için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Başkan Mustafa Akaydın da ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Antalya Türkiye turizminin başkenti konumunda olmasının yanı sıra Akdeniz'in de önemli bir kenti. Şehrimizin Akdeniz'e 640 kilometre kıyısı bulunuyor. Yılda 10 milyon turist ağırlıyoruz. Kentimizdeki bin otelden 300'ü 5 yıldızlı. Tarımımız da yine önemli bir ekonomik gelir kaynağımız” dedi. Başkan Akaydın, Çin'in nüfusuna oranla Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turist sayısının az olduğunu, Antalya'nın turizm değerlerinin yanı sıra önemli tarihi özelliklere de sahip olduğunu anlattı. Konuşmaların ardından Mustafa Akaydın ile Huang Xingguang, kardeş şehir niyet mektubunu imzaladı. Akaydın, konuklarına çeşitli hediyeler sundu.

HAİKOU ŞEHRİ

Haikou, Çin'in güney ucunda yer alan Hainan Adası'nın tanınmış turistik merkezlerinden biri. 2007'de Çin'in tanınmış tarihi ve kültürel şehirleri listesine alınan Haikou kenti, eyaletin siyasi, ekonomik ve kültürel merkezi olduğu gibi kara, deniz ve hava ulaşımında kavşak rolü oynuyor. 850 bin nüfusu olan Haikou kenti, 600 yıl önce kuruldu.

BÜYÜKŞEHİRE YENİ  KARDEŞ ŞEHİR ÇİN'DEN
BÜYÜKŞEHİRE YENİ  KARDEŞ ŞEHİR ÇİN'DEN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 14:14:03
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 15:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?