22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Büyükşehir’in çözüm merkezi; ABİM

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇÖZÜM MERKEZİ ABİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi (ABİM) vatandaşların sorun ve şikayetlerinin çözümü için titiz bir çalışma yürütüyor. Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’ne bağlı ABİM 2009 yılı içerisinde vatandaşlardan gelen 2 bin 119 maili cevapladı. Vatandaşlardan gelen maillerde ilk sırayı toplu ulaşımla ilgili şikayetler oluşturdu.

Antalya’da yaşayan vatandaşlarla Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında, daha kolay, hızlı ve doğrudan iletişim kurmak için çalışan ABİM, dört personeliyle hafta içi 08.00 ile 17.00 arasında hizmet sunuyor. Antalyalılar Büyükşehir Belediyesi ile ilgili her türlü görüş, öneri ve şikayetlerini mail, telefon, dilekçe ve bizzat başvurarak ABİM’e iletiyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ön bürosu konumundaki ABİM, gülen yüzüyle vatandaşların sorunlarını en sağlıklı şekilde çözümü için çabalıyor. Her gün ortalama 70 kişiyle yüz yüze görüşüp dertlerini dinleyen ABİM görevlileri, ortalama 300 telefon yanıtlıyor. ABİM’e gelen başvuruların önemli bir kısmını da elektronik postalar oluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl 2 bin 119 sorun maili alan ABİM, tamamını yanıtladı. Gelen mailleri ilgili birimlere gönderen görevliler, takibini yapıp en doyurucu şekilde vatandaşlara geri bildirimde bulunuyor. Vatandaşlardan gelen maillerde ilk sırada ulaşımla ilgili sorunlar yer alıyor. Antalyalılar ulaşımın ardından en çok çevre sağlığı ile ilgili sorun ve görüşlerini gönderiyor. ABİM’e gelen maillerde üçüncü sırayı ise iş başvuruları oluşturuyor. ABİM ulaşmak isteyen vatandaşlar 181, 249 52 52, 249 52 53 numaralı telefon hatlarını ya da antalya@info.bel.tr mail adresini kullanabilirler.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇÖZÜM MERKEZİ ABİM
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 11:10:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?