16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Büyüyünce mafya olacağım!

ANTALYA'DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Çete liderinin evinde ele geçirilen gemi maketinin üzerindeki 'Büyüyünce mafya olacağım' yazısı ise dikkat çekti.

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 aylık teknik takip sonucunda kanunun suç saydığı filleri işlemek ve haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı örgüt kurdukları ve yönettikleri tespit edilen çeteye yönelik 161 polisin katılımı ile eş zamanlı operasyon düzenledi. Antalya il merkezi ile Kemer, Manavgat, Serik ilçeleri ve Ankara, Eskişehir, Batman ve Iğdır'da 30 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı. Zanlıların gasp, tehdit,

darp, çek-senet tahsilatı, ızrar, zorla senet imzalattırmak, haraç, silahla yaralama suçlarına karıştıkları belirlendi. Zanlılarla birlikte ele geçirilen 8 tabanca, 3 av tüfeği, 300 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği, 8 adet Kaleşnikof fişeği ve çok sayıda çek, senet, tapu senetleri, Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın da katıldığı toplantı ile basına gösterildi.

Çete lideri N.T'nin evinde bulunan gemi maketinin üzerindeki 'Büyüyünce mafya olacağım' yazısı dikkat çekti. Gazetecilerin gemi maketi üzerindeki yazıyla ilgili sorusuna İl Emniyet Müdürü Yılmaz, "Bunların hepsi organize suç örgütünün içerisinde yer almış insanlardır ve bu faaliyetleri benimsemişlerdir. Organize suç örgütü olacaklarını demek ki önceden hayal etmişler ve gerçekleştirmişlerdir. Ruh dünyalarında yasa dışı işler yapmak vardır" yorumunda bulundu.

Antalya'da hiçbir zaman organize suç örgütlerine fırsat tanımayacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Böyle kapsamlı ve başarılı operasyonu gerçekleştiren tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu tür operasyonların da devam edeceğini kamu oyuna açıklıyorum" dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sağlık kontrolünden geçirilen N.T, M.D, O.K, T.K, S.S, E.A, R.T, M.T, N.T, S.U, D.A, N.B, F.B, Ö.A, E.U, L.B, B.D, A.G, İ.Ö, E.İ, H.S, E.A, M.K, İ.Ö, H.S M.A, A.Ç ve T.T isimli 28 zanlının adliyeye sevk edileceği belirtildi.

ANTALYA'DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
ANTALYA'DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
ANTALYA'DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
ANTALYA'DA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 13:24:04
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 13:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?