16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Çağlıcan anısına heykel sergisi

CÜNEYT ÇAĞLICAN ANISINA HEYKEL SERGİSİ

Geçtiğimiz yıl 2 Ocak’ta yaşamını yitiren heykel sanatçısı Cüneyt Çağlıcan, ölümünün 1’inci yılında eski öğrencilerinin Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtıkları heykel sergisi ile anıldı

Muratpaşa Belediyesi heykel kursu eğitmeni ve heykel sanatçısı Cüneyt Çağlıcan, ölümünün 1. yılında unutulmadı. Çağlıcan’ın eşi Bahar Çağlıcan, eski öğrencileri ile Muratpaşa Belediyesi Yaz Dönemi Kursları’na devam eden öğrencilerin yaptığı toplam 43 heykelden oluşan sergi düzenledi. Sergi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen tarafından Değirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı. Çağlıcan’ın Antalya’da bir çok güzel işin altına imzasını attığına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, “Ailesi ve öğrencileri gibi bizler de kendisini özlüyoruz. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra yaşadığı kente sahip çıkan ve ona hizmet eden değerli bir insandı kendisini özlüyoruz” diye konuştu.

Heykel sanatçısı Cüneyt Çağlıcan, Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan, Demokrasi Şehitleri Parkı, Haşim İşcan Parkı, Dr. Burhanettin Onat Parkları’na yerleştirilen mask ve büstlerde imzası bulunuyordu. Çağlıcan anısına açılan sergide, eski öğrencilerinin 17, yaz dönemi kurslarına devam eden çocukların 24 ve kendisinin yaptığı 2 heykel, Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

CÜNEYT ÇAĞLICAN ANISINA HEYKEL SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 17:27:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 17:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?