16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Çağrı'ya hayat Amerika'dan geldi

11 YAŞINDAKİ ÇAĞRI'YA HAYAT AMERİKA'DAN GELDİ

Antalya'da, bir yıldır lösemi tanısıyla tedavi gören 11 yaşındaki Çağrı Arslan, Amerika'dan gelen ilik ile hayata yeniden 'merhaba' dedi

Tokat'ta yaşayan ev hanımı Figen ve işçi Servet Arslan çiftinin 11 yaşındaki çocukları Çağrı, bir yıl önce yüksek ateş ve ağrı şikayetiyle kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Ancak, burada yapılan tetkiklerde değerleri düşük çıkan Çağrı'ya kötü haber kaldırıldığı Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nden geldi. Burada yapılan testler sonucu ilköğretim beşinci sınıf öğrencisi Çağrı'nın lösemi olduğu belirlendi.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde bir yıl tedavi gören Çağrı'nın yaşaması için ilik nakli olması gerektiği belirtildi. Ailede yapılan ilik taramalarının ardından ne anne ne de babanın ne de 3 kardeşinin ilikleri Çağrı'ya uymadı. Arslan çifti, bunun üzerine abisine hayat vermek üzere yeni bir bebek dünyaya getirmeye karar verdi. Ancak doktorların 'zaman yetmez' sözleri aileyi ikinci kez yıktı.

Çağrı için umutların sona erdiği anda mutlu haber ABD'den geldi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi doktorlarının haberi Çağrı'ya vermesinin ardından aile nakil için Antalya'ya geldi.

Hayatta kalabilmek için zamanla yarışan Çağrı, Akdeniz Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Akif Yeşilipek başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alındı. Çağrı'ya ilik nakli başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan nakil sonucu iliğin yüzde yüz tuttuğu öğrenildi.

Hastanede üç ay tedavi gören Çağrı, geçen hafta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyleyen Çağrı, "Hastalığım nedeniyle okuluma ara vermek zorunda kaldım. Şimdi okuluma devam edeceğim. Ayrıca, bana hayat veren kişiyle tanışmak istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 09:29:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 14:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?