1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çalımbay'ın Youla'ya öfkesi

ÇALIMBAY'IN YOULA'YA ÖFKESİ DİNMEK BİLMİYOR

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kadro dışı kalan Souleymane Youla'nın Eskişehirspor ve takım arkadaşlarına ihanet ettiğini söyledi.

Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarını Hasan Subaşı Tesisleri'nde yaptığı tek antrenmanla sürdürdü.

Antrenman öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Antalya'da alınacak 1 puanın bile çok önemli olduğunu söyledi.

Amaçlarının kupaya galibiyet ile başlamak olduğunu belirten Çalımbay, "Sahaya çıkan her arkadaşımız yüreğini ortaya koyacaktır. Galip gelmeye çalışacağız'' dedi

Gazetecilerin Souleymane Youla'nın iddialara göre kendisine 'Sahtekar' şeklinde açıklamalarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Çalımbay, "Kendisinin yaptığı tüm açıklamalar yalan Bu haberlerin de gerçek olduğuna inanmıyorum. Gerçekleri yakında basın toplantısıyla açıklayacaktır. Youla, Antalya'ya gelmeyerek Eskişehirspor ve takım arkadaşlarına ihanet etmiştir. Kupada çok kritik bir maça çıkıyoruz ama forvetimiz yok. Karşılaşmaya forvetsiz çıkacağız" dedi.

Youla'nın Antalya'ya gelmek istemediğini bu nedenle de kadro dışı kaldığının altını çizen Çalımbay, "Youla'nın bir sakatlığı yok. Para problemi yaşadığını söyledi. Ancak Youla'nın kulüpten alacağı beş kuruş para yok. Hatta şu an en fazla kazanan futbolcu konumunda" diye konuştu.

Youla'nın kimseye suçlamaya hakkının bulunmadığını kaydeden Çalımbay, şöyle konuştu:

"Youla, konuştukça kendisi batar. Çok haksızlık yaptı. Eskişehir camiasına çok büyük saygısızlık, disiplinsizlik yaptı. Şuanda arkadaşlarını yalnız bıraktı. Yönetimde, bizde böyle disiplinsiz hareketlere izin vermeyiz. Aslında Youla en çok koruduğumuz arkadaşlarımızın başında geliyordu. Ancak, Youla'nın disiplinsiz hareketlerinin haddi hesabı yok. Youla'ya güvenmiştim, hatta Beşiktaş'a da götüren bendim. Sonra Eskişehirspor'a getirdim. Yazılanların çizilenlerin hepsi asılsız. Youla'nın hiç konuşmaya hakkı yok. Profesyonel bir oyuncu ve bu takımda en çok para alan futbolcu. Hiç bir şey yokken Antalya maçına gelmemesi affedilir gibi değil."

Youla'nın Diyarbakırspor maçında kalenin 1 metre önünden goller kaçırdığını belirten Çalımbay, "Farklı kazanacağımız maçı engelledi. Ancak maçtan sonra Youla bunu kaçırdı şunu yaptı gibi hiç bir şey söylemedik. Geçen sezonki performansı çok iyiydi. Ama bu yıl hiç bir şey yapmadı'' dedi.

Bu tür asılsız haberlerin çıkmasını kabul edemediğini dile getiren Çalımbay, Türk futbolunda hem oyuncu olarak hem de teknik direktör olarak her zaman beyaz sayfa bıraktığını ve bununda devam edeceğini söyledi

Eskişehirspor'un düz koşu ve dar alanda paslaşma yaptığı antrenman öncesinde Teknik Direktör Rıza Çalımbay eski futbolcusu Veysel Cihan ile Kırmızı-beyazlı orta saha oyuncusu Fatih Ceylan'la bir süre sohbet etti. Bu sırada antrenman sahasına gelen Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ile de bir süre sohbet eden Çalımbay eski takım arkadaşıyla özlem giderdi.

ÇALIMBAY'IN YOULA'YA ÖFKESİ DİNMEK BİLMİYOR
ÇALIMBAY'IN YOULA'YA ÖFKESİ DİNMEK BİLMİYOR
ÇALIMBAY'IN YOULA'YA ÖFKESİ DİNMEK BİLMİYOR
ÇALIMBAY'IN YOULA'YA ÖFKESİ DİNMEK BİLMİYOR
ÇALIMBAY'IN YOULA'YA ÖFKESİ DİNMEK BİLMİYOR
ÇALIMBAY'IN YOULA'YA ÖFKESİ DİNMEK BİLMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 13:55:03
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 14:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?