8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Cami inşaatı çöktü: 3 yaralı

Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı beldesinde cami inşaatı çöktü, 3 işçi yaralandı.

Yapımı süren Bacoğlu camisinin kubbesine beton dökümü sırasında kalıplar çöktü. Çökme sonucunda cami inşaatında çalışan 3 işçi yaralandı.

Alanya Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı işçiler Şükrü Aslan (33), Hüseyin Ersoy (34) ve Yusuf Lök'ün (27) hayati tehlikelerinin bulunmadığı, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ÇÖKME SIRASINDA CUMA NAMAZI KILINIYORDU

Bu arada, konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez de, olayı “talihsizlik” olarak niteledi.

Cami inşaatının 7 yıla yakındır sürdüğünü, son 2 aydır çalışmaların hızlandığını kaydeden Sönmez, inşaatı tamamlanmayan caminin zemin katının uzun süredir ibadete açık olduğunu söyledi.

Olay sırasında camide çok sayıda kişinin cuma namazı kıldığını belirten Sönmez, namaz kılanların olaydan zarar görmemelerinin sevindirici olduğunu söyledi.
Camiyi yaptıran hayırseverlerden Ali Bacoğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, son 3 gündür şiddetli yağışlar nedeniyle cami inşaatı kalıplarında gevşeme ve yumuşa meydana gelmesi nedeniyle çökmenin yaşanmış olabileceğini söyledi.

İşçilerin durumunun iyi olmasının ve namaz kılanların olaydan etkilenmemelerinin sevindirici olduğunu ifade eden Bacoğlu, kubbenin diğer yarısının iki hafta önce tamamlandığını ve yağmur nedeniyle inşaata ara verdiklerini anlattı.

Bacoğlu, bir soru üzerine, camide ibadetin uzun süredir devam ettiğini, ibadet yapılan kısmın inşaatının bittiğini ve bir tehlike arz etmediğini savundu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 18:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?