7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Camiler gül suyu ile yıkanıyor

Kepez Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan dolayısıyla camileri gül suyu ile yıkıyor.

Ramazan boyunca Kepez'de camiler gül kokacak. 2. Ramazan Şenliği ile belde halkına unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatan Kepez Belediyesi, yoğun bir ibadetin yaşandığı camileri unutmadı. Belediye, kandil gecelerinde camileri gül suyu ile yıkama geleneğini Ramazan ayında da devam ettiriyor. Kepez Belediyesi Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Başkan Erdal Öner'in talimatıyla bölgedeki 105 camiyi gül suyu ile yıkıyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın hayırlara, hasenata açık ve aynı zamanda önemli hayırlar doğuran, ahiret hayatı adına sürprizlerle dolu bir ay olduğunu söyledi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kültür -sanat ve alış verişin yer aldığı 2. Ramazan Şenliği'ne değinerek "4 iftar çadırı, 10 bin adet gıda paketi ile Ramazan ayını Kepez'de huzur içerisinde yaşıyoruz. Böyle mübarek bir ayda, camilere ibadet için gelecek vatandaşlarımız için güzel bir hizmet yapalım dedik.

Bunun da camileri gülsuyu ile yıkamak olduğunu düşündük. Kepezli hemşehrilerimin de mübarek Ramazan ayını kutlarım. Bu kutsal ayın kendilerine sağlık, mutluluk getirmesini temenni ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 15:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?