22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Korkuteli'nde 13-19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamalarında başladı.

Korkuteli Belediye düğün salonunda gerçekleşen kutlama programı Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Kuran-ı kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Muttalip Peşe,13-19 Ekim tarihleri arasının kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yılda kutlamaya başladık" dedi.

Türk toplumunda camilere ayrı bir önem verildiğini anlatan Peşe, "Camilerimiz dua ve ibadetlerin topluca Allah'a arz edildiği, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekânlardır. Her yıl 13-17 Ekim tarihleri arasında kutladığımız Camiler haftasında Camilerimiz bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim irfanımızı yükselttiğimiz, bilgi ve hizmet yuvalarımızdır. Camiler dargınların barıştığı, kin ve düşmanlıkların unutulduğu, şerlerin defedildiği, yoksulların sevindirildiği, iyilik, şefkat ve yardım istasyonlarıdır. Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:06:17
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 16:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?