21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çamlıbel'e kültür salonu müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 2009 yılı içerisinde Çamlıbel Mahallesi’ne kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerinin yapılabileceği 500 kişilik bir salon inşa edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Erdal Öner, Çamlıbel Mahallesi’nde üç evi ziyaret ederek, mahalle sakinleriyle sohbet etti. Yoğun bir ilgiyle karşılanan Öner, mülkiyet sorunuyla ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi, sorunları dinledi.

Göreve geldiklerinde su baskınlarının yaşandığı, yolları çamur ve toz içerisindeki Çamlıbel Mahallesi’nin alt ve üst yapı sıkıntılarını büyük oranda bitirdiklerini belirten Öner, “Yağmur suyu drenaj çalışmasıyla artık bu mahallemizde su baskınları yaşanmıyor. Yine mahallemizdeki su borularının tamamı yenilendi. Sıcak asfalt çalışmasıyla mahallemizin çamur ve toz çilesi sona erdi.

Mahallemizde bir metrekare asfaltsız yolumuz kalmadı.” dedi. Başkan Erdal Öner, bir park da kazandıracakları Çamlıbel Mahallesi’ne bir lise yapımının yatırım programına alınması için de çalıştıklarını kaydetti.

HAZİNE TAMAM SIRADA VAKIFLAR VAR

Hazine ve Vakıf arazileri üzerindeki mülkiyet sorunuyla ilgili mahalle sakinlerini bilgilendiren Öner, “Mahallemizdeki Hazineye ait parsellerin Kepez Belediyesi’ne devriyle ilgili çalışma başlatmıştık. Geçtiğimiz günlerde Hazine parsellerinin devri, Kepez Belediyesi’ne yapıldı. Ancak, tapuların üzerinde 2-B şerhi var. Şu an Bakanlar Kurulu’nda olan 2-B ile ilgili Anayasa değişikliği gerçekleştikten sonra tapuların tahsisini hak sahiplerine parsel olarak yapacağız. Kim nerede oturuyorsa tapusunu oradan alacak. Vakıflara ait parsellerin, belediyemize devrinde de sona yaklaşıldı. Devir işleminden sonra tapuları, Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Sütçüler tapulanmasında 11 mahallede olduğu gibi hak sahiplerine vereceğiz. Gazi Mahallesi’nde ve Güneş Mahallesi’nde inşası devam eden toplu konut çalışması dışında, Çamlıbel Mahallesi’nde veya başka bir yerde kesinlikle bir toplu konut çalışmamız yok. Böyle bir düşüncemiz olsaydı tapuların hak sahiplerine tahsisi için bu kadar uğraşmazdık.”

EĞİTİMİ VE SPORU ÖNEMSİYORUZ

Gençlerin ve çocukların eğitimine ve spora büyük önem verdiklerine belirten Öner, “Şu ana kadar Kepez’e yer tahsisiyle, hayırsever bularak, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik’le görüşerek Kepez’e 33 okul kazandırdık. Kadınlarımızın hem örgün hem de yaygın eğitim alabilmesi için ilçemize, Türkiye’de 10 tane yapılan halk eğitim merkezlerinden ikisini kazandırdık. Bu halk eğitim merkezlerinden biri de Çamlıbel Mahallemizde hizmet veriyor. Yine turizm, otomotiv ve tarım sektörünün yetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanması için iş garantili, sigortalı, maaşlı mesleki eğitim kursları açtık. Gençlerimizin, çocuklarımızın spor ahlakıyla yetişmesi için spora, tesisleşmeye büyük yatırım yaptık. Şu ana kadar Türk sporuna 4 bine yakın sporcu kazandırdık. 30’den fazla mahallemize spor sahaları yaptık. 3 bin 500 kişilik çift salonlu spor salonunu Türk sporunun hizmetine sunduk. Çocuklarımızın, gençlerimizin boş vakitlerini, spor yaparak değerlendirmeleri için spora büyük önem veriyoruz.”

SALON 6 MAHALLEYE HİZMET EDECEK

Sporun daha geniş kitlelere ulaşması ve kültürel sosyal aktivitelerin yapılabileceği alan ihtiyacını karşılanması amacıyla kültür ve spor salonu inşa etme kararı aldıklarını anımsatan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Çamlıbel Mahallesi’ne, çevredeki 6 mahallenin ihtiyacını karşılayacak 500 kişilik bir salon yapacağız. Bu salonda, vatandaşlarımız kültürel, sosyal faaliyetlerini, çocuklarımız, gençlerimiz de sportif etkinliklerini yapabilecekler. 2009 yılının ikinci yarısında bu salonu inşa etmeyi hedefliyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?