21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çamlıbel'in ilk sergisi

Avrupa Birliği’nin Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında yapılan Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı.

Binlerce kursiyerin katıldığı Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin 2007–2008 dönemi yılsonu sergisi açıldı.

Kepez Belediyesi’nin yer tahsisiyle Avrupa Birliği’nin Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında yapılan ve 2007 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayan Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi, ilk kursiyerlerini mezun etmiş oldu. Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz’ün de katıldığı törenle, yılsonu sergisiyle binlerce kursiyer el emeği, göz nuru çalışmalarını sergilediler.

Yıl sonu sergi töreni, Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin folklor kursunu tamamlayan kursiyerlerin halk oyunları gösterisi ile başladı.

Burada bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, yerel yönetim olarak, yaygın ve örgün eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, halk eğitim merkezlerinin vasıfsız kişileri, üretici konumuna getirdiğini söyledi. Halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslara katılan kişilerin kazandığı el beceresi ile ev ekonomisine katkı sağladığının da altını çizen Kocagöz, “Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi kutluyorum. Kursiyerlerimiz, bugün burada el emeği, göz nuru çalışmalarını gururla sergiliyorlar. Kursiyerlerimizi, yetiştiren öğretmenlerimizi de kutluyorum. Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi, belediyemizin yer tahsisi ile Avrupa Birliği’nin Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında yapıldı. Kepez’e kazandırdığımız bu modern eğitim binasında, şimdi binlerce vatandaşımızın yararlanıyor olması bizleri mutlu ediyor.

Kursiyerlerimizin, el emeği, göz nuru çalışmalarını pazarlayabilecekleri alanların oluşturulması için de gerekli çalışmayı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş da, Kepez Belediyesi’ne, yaygın ve örgün eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, halk eğitim merkezlerinde açılan kursların, çok önemli ve değerli olduğuna işaret etti. Karakaş, Antalya’daki 3 tane halk eğitim merkezinde 2007–2008 döneminde mesleki ve teknik eğitim alanında açılan 1265 kurstan 26 bin; sosyal ve kültürel alanda açılan 1600 kurstan ise 42 bin kişinin yararlandığını ifade etti.

Mehmet Karakaş, 2003 yılından beri açılan okuma-yazarlık kursuna katılan 30 bin Antalyalının da okuma-yazma belgesi almaya hak kazandığını kaydetti.

Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Durmaz da, açtıkları 424 kurstan 8 bin 150 kursiyerin faydalandığını aktardı.

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Daha sonra Kocagöz, Karakaş ve kurs öğretmenleri tarafından Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergi açılışı gerçekleştirirdi. Kocagöz ve beraberindekiler, sergiyi gezdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 12:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?