7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çanakkale şehitleri anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Şehitlerimizi Anıyoruz’ etkinlikleri çerçevesinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu etkinlikler vesilesiyle geçmişten aldığımız bu mirası şan ve şerefle geleceğe taşımak istiyoruz” dedi. 

Gecede, liseler arasında düzenlenen Çanakkale Zaferi Konulu Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni de gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından AKM Aspendos Salonu’nda düzenlenen geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu ile çok sayıda Antalyalı katıldı. 

Başkan Türel yaptığı açılış konuşmasında, “Dünya tarihine yön veren bir kahramanlık destanının 92’nci yıldönümünde, vatan için, bağımsızlık için hiç tereddüt etmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Çanakkale Savaşları, vatanın ve milletin yüce varlığına el uzatmaya yeltenenlere verilen cevaptır ve dünya durdukça hatırlanacaktır” diye konuştu. Türel şunları söyledi: “Vatan uğruna canını vermek için tereddüt dahi etmeyen 253 bin şehidimizi anmak için etkinlikler hazırladık. Bundan sonraki yıllarda da sürdürmeyi planladığımız Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası’nı bu yıl “Şehitlerimizi Anıyoruz” başlığı altında topladığımız etkinliklerle kutladık. 1 Mart 2007 günü Haşim İşçan Kültür Merkezi’nde 1915 Seddülbahir Savaş malzemeleri Galerisi Sergisinin açılışını gerçekleştirdik. 9 Mart 2007 Cuma günü burada Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisini açtık. 15 Mart Perşembe akşamı ise aziz şehitlerimizin ruhları için Muratpaşa Caminde mevlit okutarak onların aziz hatıralarını bir kez daha andık. Bu gün öğleden sonra yine bu haftanın özelliği kapsamında geçtiğimiz yıl Antalya’da elim bir helikopter kazasında şehit olan 5 emniyet mensubu için yaptırdığımız şehitler anıtını açarak tüm şehitlerimizin aziz ruhları için fatiha okuduk. 23 Mart 2007 Cuma günü ise 3 bin vatandaşımızı özel otobüslerle ve her türlü gereksinimlerini karşılamak suretiyle Çanakkale Şehitlerine saygı ziyaretine götüreceğiz.” 

Gençlere Çanakkale’de yaşananları hatırlatmak ve araştırmaları için bir fırsat yaratmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde “Çanakkale Zaferi” Kompozisyon Yarışması düzenlediklerini anlatan Menderes Türel, “Bu yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi burada ödüllendireceğiz ama asıl ödülü tarih konusunda daha bilgili ve bilinçli nesiller yetiştirerek bizler kazanmış olacağız” dedi. 

KONSERVATUVARDAN İLAHİLER 

Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, anma gecesinde ilahiler seslendirdi. Konservatuvara bağlı semazenler ilahiler eşliğinde gösterisi sundu. Şehitlerin ruhlarına dua edildi. Daha sonra Çanakkale Mahşeri adlı kitabın yazarı Mehmet Niyazi Özdemir de Çanakkale Savaşı’nın tarihsel gelişimi ile savaşın seyri ve sonuçları konularında mini konferans sundu. Başkan Menderes Türel, yazar Mehmet Niyazi Özdemir’e geceye katıldığı için teşekkür plaketi verdi. 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL 

Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Zaferi Konulu Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren ilk 11 öğrenciye ödülleri verildi. Birinci olan Alanya Melahat Erkin Anadolu Lisesi öğrencisi Selimhan Yeniacun bilgisayar ve kol saati, ikinci olan Antalya İmam Hatip Lisesi öğrencisi Celal Ulusoy DVD’li müzik seti ve kol saati, üçüncülüğü elde eden Kumluca Gül Çetin Kavur Lisesi öğrencisi Alpay Yılmaz da DVD çalar ve kol saati ile ödüllendirildi. Dereceye giren bütün öğrencilere ayrıca Cumhuriyet Altını hediye edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 17:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?