21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çanakkale Şehitleri anılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri çerçevesinde AKM Fuayesi’nde “1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Galerisi Sergisi” açıldı.

Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili
Cihan Bulut ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak tarafından açılışı gerçekleştirilen sergiye ilgi büyük oldu.

Tarihçi Çanakkale Araştırmacısı Ahmet Uslu tarafından toplanan Çanakkale Savaşı’nda kullanılan malzemelerin yer aldığı sergiyi ilk gününde yüzlerce öğrenci ve vatandaş ziyaret etti. Başkan Vekili Cihan Bulut, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu toprakları vatan yapan aziz şehitlere ve onların ölümsüz hatıralarına sahip çıkma, gençlere anlatma düşüncesiyle sergiyi düzenlediğini belirtti.

Cihan Bulut “Çanakkale Savaşı’nda kullanılan malzemelerin, o günlerde askerlerimizi içinde bulundukları şartları anlatan giysilerin ve techizatın sergilendiği ve yaklaşık olarak 4 bin adet malzemenin içinde yer aldığı 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Galerisi Sergisi’ni kentimize taşıyarak sizlere sunuyoruz” dedi.
Sergiyi derleyen Tarihçi Çanakkale Araştırmacısı Ahmet Uslu, Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cihan Bulut ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak ile katılımcılara sergilenen malzemeleri tanıtarak, savaştan hikayeler anlattı.

Öğrenciler, savaşta kullanılmış silah, mühimmat ve malzemeleri hayretle inceledi. Sergide ziyaretçilere Ahmet Uslu’nun kaleme aldığı savaşı anlatan Çanakkale 1915 adlı kitap da dağıtıldı.21 Mart’a kadar açık kalacak sergiyi Antalyalılar ücretsiz ziyaret edebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 10:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?