22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çankaya'nın okul çilesi bitti

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Çankaya Mahallesi sakinlerine, mobil ilköğretim okulunun 2008–2009 eğitim-öğretim yılında açılacağı müjdesini verdi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, mahalle ziyaretleriyle ilçe halkının sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Öner, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ile birlikte Çankaya Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Öner, mahallenin en büyük sıkıntısı okul sorununu çözdüklerini söyledi.

2B’den kaynaklanan mülkiyet sorunu nedeniyle mahalleye okul yapılamadığını anımsatan Öner, “Çocuklarımız kilometrelerce yürüyüp komşu mahallelerde okula gidiyorlardı. Çocuklarımızın okul çilesini bitirecek olan okulun yapılması için çalışmalara başladık. Yer tahsisi yaptıktan sonra okulu bir hayırseverimize yaptırmak istedik, olmadı. Okul sorunun çözümü için Ankara’ya giderek, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik ile görüştüm. Sayın Bakanımız da, Çankaya Mahallesi’nin okul sorununun 16 derslikli prefabrik mobil okulla çözüleceğini müjdesini verdi. Mobil okulumuz, 2008–2009 eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Böylece çocuklarımızı, kilometrelerce yol yürüme derdinden kurtarmış olacağız” dedi.

Kepez halkıyla birlikte gönül gönüle, el ele, çocuklara güzel bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını belirten Başkan Öner, şunları söyledi: “Seçimler dışında sizleri ziyaret eden tek belediye başkanıyım. Çankaya Mahallesi, bu beşinci gelişim. Bundan sonra sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Sizlerin derdini dinlemeye, sorunları birlikte çözmeye geliyorum. Kepez’in bütün sorunlarını çözdüğümüzü iddia etmiyoruz. Sorunları vatandaşımızın lehine çözmek için mücadele ediyoruz. Makamlarda sizin adınıza oturuyoruz. Sizler adına güzel hizmetler yapabilmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Bu makamların gelip geçici olduğunu biliyoruz. Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayabilirsek mutlu olacağız. Sizlerle el ele, gönül gönüle çalışarak, güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”

Çankaya Mahalle Muhtarı Süleyman Doğru da, Başkan Öner’e okul sorununu çözdüğü ve mahallenin sıkıntılarının çözümü için yaptığı güzel hizmetlere teşekkür etti. Başkan Öner, mahalle sakinlerinin bazı yollara sıcak asfalt dökülmesi, merdivenli yol yapılması isteklerine de olumlu cevap verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 12:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?