7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çankaya'nın okul sorunu çözüldü

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Çankaya Mahallesi’nin, 2-B’ den kaynaklanan tapu sorunu nedeniyle yaşanan okul sıkıntısını, 16 derslikli mobil okulla çözüleceğini söyledi.

Şu ana kadar beldeye 12 okul kazandıran Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Çankaya Mahallesi’nin de okul sorununu çözdü. Başkan Öner, 2-B’den kaynaklanan tapu sorunu nedeniyle okul yapılamayan Çankaya Mahallesi’ne, 16 derslikli mobil bir ilköğretim okulu yapılacağını belirtti. Öner, katıldığı AK Parti’nin Kızılcahamam kampında, Antalya’nın eğitim alanındaki sıkıntıları ve Çankaya Mahallesi’nin okul ihtiyacıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüştü. Başkan Öner, Antalya’nın eğitim alanındaki sıkıntılarının çözümü konusunda yararlı geçen görüşmede, Çankaya Mahallesi’nin okul sorununu da çözdüklerini ifade etti. Öner, Bakan Çelik’in, mahalleye 16 derslikli mobil bir okul yapılması için bürokratlarına talimat verdiğini söyledi.

Çankaya Mahallesi’ndeki çocukların 5–6 km yol yürüyerek, komşu mahallelerdeki okullara gittiğini anımsatan Öner, “2-B’den kaynaklanan tapu sorunu nedeniyle mahallemize okul yapılamıyordu. Okul alanını da oluşturduğumuz ve binlerce kişinin yaşadığı Çankaya Mahallesi’nin okul sıkıntısının çözümü için Kızılcahamam kampında, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik’e dosya sundum. Sayın Çelik’te, mahalleye 16 derslikli bir mobil okul yapılması için bürokratlarına talimat verdi. Okulun, 2008 Haziran’a kadar bitirilmesi hedefleniyor. 2008–2009 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan mobil ilköğretim okuluyla, Çankaya Mahallesi’nin okul sorunu çözülmüş olacak; çocuklarımız da 5–6 km yürüyüp okula gitme derdinden kurtulmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Çankaya Mahallesi’nin okul sıkıntısını çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, şu ana kadar 12 tane okulun yapılmasını sağladıklarını beldeye, Toplu Konut İdaresi tarafından 8 okulun yapılmasının da 2008 yatırım programına alındığını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 15:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?