7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Caretta ‘Alper', iyileşmeyi bekliyor

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde, bir teknenin pervanesine çarpıp yaralanarak sahile vuran ve ameliyat edilen dev caretta caretta ‘Alper’, iyileşinceye kadar şişme havuzun içerisinde bakılacak.


Kemer’de önceki gün öğle saatlerinde, bir otelin plajına kabuğu parçalanmış dev bir caretta caretta vurdu. Otel görevlileri tarafından, parçalanan kabukları ile birlikte Kemer Veteriner Kliniği'ne götürülen caretta tedaviye alındı. Yaraları temizlendikten sonra parçalanan kabukları dikilerek birleştirilen sevimli deniz kaplumbağasına ‘Alper’ adı verildi. Caretta Alper için, kliniğe şişme bir havuz getirtildi. Alper'in bakımının, tamamen iyileşinceye kadar bu havuzun içerisinde yapılacağı bildirildi.

Veteriner Hekim Olgun Aslan, “Caretta caretta bize geldiğinde çok kötü durumdaydı. Kabuğunun parçalanma şekli nedeniyle bir teknenin pervanesinin bunu yapabileceğini düşündük. Ekibimizle birlikte kısa bir değerlendirme yaptık. Çünkü, daha önce hiçbir carettaya müdahale etmemiştik. Kurtarmak için bir an önce ameliyata aldık. Carettanın yarası kurtlanmıştı. Önce yaralarının tamamını temizledik. Daha sonra operasyonla parçalanan kabuklarını dikerek birleştirdik. Gerekli tüm müdahalelerini yaptık ama iyileşene kadar gözetimde tutulması gerekiyor” diye konuştu.

Çevredeki otellerin de dev caretta için yardımlarını esirgemediğini anlatan Aslan, “Bize birkaç büyük şişme havuz getirdiler. Ancak, işin kötü tarafı günde 2 havuz carettaya ancak dayanıyor. Ayrıca, yiyecek konusunda da yaptığımız araştırmada carettanın yosun yediğini öğrendik. Kemer’de tanıdığımız otellerle konuştuk. Onlar da toplayabildikleri kadar farklı tür yosunu bize getirecekler. Açıkçası carettanın bakımı konusunda tam ve doğru bilgiye sahip değiliz. Biz üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 12:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?