21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çay Keyfi Antalya'da

Antalya 5 M Migros'ta açılışı yapılan Çay Dünyası ile Antalyalılara bitkisel çay keyfi yaşatılmaya başlandı. Fransa'da sekiz aylık eğitimden sonra bitkisel çay dünyasını açan Semiramis-Şefik Kaya çifti, "Doğal olarak çay zevkini Antalyalılara tattıracağız" dedi.

Her geçen gün doğal besinlere yönelen insanlara katkıda bulunmak için harekete geçen Semiramis-Şefik Kaya çifti, Türkiye'de tek olan Antalya merkezli Çay dünyası mağazasını önceki gün 5 M Migros'ta hizmete açtı. Açılışını vali yardımcısı Sedat Oktar ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu'nun yaptığı Çay Dünyası'nda, 85 çeşit bitkisel çay hizmete sunuluyor.

Ailesinin çalışmak için Fransa'ya gittiğini belirten Semiramis Kaya, evlendikten sonra Antalya'ya yerleştiğini belirterek, "Eşimin işi gereği buraya geldik. Ben de bir hizmet vermek istediğim için uzun araştırmam sonunda bitkisel çay satışının eksikliğini gördüm. Fransa'da da bitkisel çay tüketiminin revaçta olması beni bu yönde çalışma yapmama neden oldu" dedi.

Çin, Sirilanka ve Hindistan'da yetişen çayların işlendiği dört büyük fabrikanın birinin temsilciliğini aldıklarını belirten Semiramis Kaya, "Bu kararı verdikten sonra fabrikada bitkisel çay sunumu ile ilgili eğitim aldım. Daha sonra çay satış mağazalarında da çalıştım. Bu bilgilerimi Türk insanlarına sunmak için çalışıyorum. Boş zamanlarımda Fransa'ya giderek eğitimimi sürdüreceğim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 10:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
füsun akgül IP: 78.162.27.xxx Tarih : 21.10.2008 12:41:25

yeni tadlara ihtiyacımız vardı tşk ederiz başarılı işler dilerim